klart.se

Starta företag

startaforetag.jpg

Har du en företagsidé som du vill förverkliga? Är du nyfiken på hur du kan gå tillväga för att starta företag? För att ge din idé eller företag en bra start, är det viktigt att du får bra kunskap innan du sätter igång. Nedan finns information som kan vara bra att ha!

Starta företag kan både handla om att starta en helt ny verksamhet, överta en befintlig verksamhet eller utveckla en uppfinning som kan bli en ny företagsprodukt. Oavsett vad du har för tankar och idéer är det viktigt att du får bra kunskap innan du sätter igång. Idag finns det en mängd olika aktörer inom nyföretagarområdet som kan medverka till att ge din idé eller företag en bra start. Näringslivsavdelningen kan hjälpa till att lotsa dig rätt bland alla som du kan behöva komma i kontakt med och vi finns med som ett stöd under företagsresans gång.

Nedan finner du information om olika aktöer som hjälper nyföretagare. Till höger hittar du länkar till deras respektive hemsidor.  

Möjligheternas Region
Projektet vänder sig till privata små och medelstora företag samt alla som vill starta nya företag. Målet är att skapa en attraktiv region för fler och växande företag. Projektets syfte är att stärka viljan och förmågan att se möjligheter och genom det öka antalet företag, få fler växande företag och fler nya produkter och tjänster på marknaden.

Möjligheternas region är ett samverkansprojekt bland de 8 kommunerna i Västerbottens inland, Dorotea, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele. Projektägare är Storumans kommunföretag AB.

Kontaktuppgifter finns till höger.

Möjligheternas region 

Verksamt
Verksamt.se är en företagarsajt där flera myndigheter (Tillväxtverket, Skatteverket och Bolagsverket) har gått samman för att underlätta för nyföretagare. På sidan finns det möjlighet att bland annat ta fram en checklista för din företagsstart, utarbeta en affärsplan och registrera företaget.

Tillväxtverket
Tillväxtverket arbetar med att förenkla för företag och entreprenörer. På deras hemsida kan du läsa mer om hur de arbetar för att fler företag ska startas i Sverige samt om hur de bland annat arbetar med regelförenkling. På deras hemsida kan du även beställa publikationer om att starta företag.  

Skatteverket
Skatteverket arrangerar olika informationträffar och möten för nyföretagare. Bland annat information i anslutning till deklaration. Som nyföretagare har du även möjlighet att boka in en enskild träff med Skatteverket. Träffarna anordnas vanligtvis i Skellefteå och Umeå.

Arbetsförmedlingen
När du funderar på att starta företag finns det även möjlighet att få stöd av Arbetsförmedlingen. Bland annat kan de hjälpa till att få din affärsidé prövad och i vissa fall även bevilja ett starta eget bidrag.

 
 

Sidan uppdaterad:  2015-11-26
Kontaktperson

Axelsson
Beatriz Axelsson
Tillväxtschef

Telefon

0918-141 67

Mobiltelefon

072-500 15 30

E-postadress


Arbetsplats
Tillväxtavdelningen

 

 
Kontaktinformation

Tillväxtavdelningen
Tillväxtavdelningen


Telefon

0918-140 00 (vx)

Besöksadress

Storgatan 67
 
Kontaktinformation

Möjligheternas region
Möjligheternas region


Huvudprojektledare:
Erika Hjukström,
E-post: erika.hjukstrom[at]storuman.se
Telefon 0951-141 06 eller 0722-491 636


Lokal projektledare/affärscoach
Beatriz Axelsson
E-post: beatriz.axelsson[at]norsjo.se
Telefon 072-500 15 30

 
Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00-16:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)