klart.se

Du är här: Antagningsprocessen inför gymnasiet

Antagningsprocessen inför gymnasiet 

Nu är det inte många veckor kvar till du får ditt antagningsbesked om du kommit in på det gymnasieprogram du sökt!

NK_logo_mellan.jpg

Antagningsbesked
Senast den 1 juli, kan du som sökt till gymnasiet logga in och se ditt antagningsbesked. Du kommer också att få beskedet hem i brevlådan.

Du går in på www.gymnasieantagningen.nu och loggar in med ditt personnummer och din personliga kod som du fått i samband med ansökan. Har du koden på villovägar, så kan du kontakta mig på skolan eller gymnasieantagningen direkt.

Det är viktigt att du svarar på ditt besked.  Blir du antagen till högre val, stryks de lägre valen

Reservantagningen
Reservantagningen börjar i augusti. Efter den kan du som inte tagit dig in någonstans eller vill ändra ditt val, gå in på gymnasieantagningens hemsida och se var det finns lediga platser att söka. Det kan finnas både lediga platser till nationella program likväl som introduktionsprogram om du saknar alla betyg som krävs för att komma in på nationellt program. Ansökningsblanketten ligger på gymnasieantagningens hemsida.

Skulle du sakna betyg och inte ta dig in på någon utbildning, finns det introduktionsprogram som kan bli aktuellt. På Norsjö gymnasium erbjuder vi Individuellt alternativ- Påfart, som ger dig möjlighet att upp behörighet på hemmaplan i kombination med eventuell praktik. Utbildningen håller till på Musikens hus.

Det finns också andra introduktionsprogram på andra orter, exempelvis preparandutbildning. Yrkesintroduktion kan också vara ett alternativ och en del av dem kan vara sökbara. Tveka inte att kontakta mig om du har funderingar kring introduktionsprogram. Olika behörighetskrav gäller inom olika introduktionsprogram.

Busskort, inackorderingstillägg och andra ersättningar
Har du tänkt pendla med buss till Skellefteå eller Lycksele, behöver du inte ansöka om busskort, det ordnas automatiskt då du börjar skolan.
Ansökan om kontant reseersättning finns på Norsjös hemsida, gäller endast dig som har mer än 4 km till närmaste busshållplats.

Ansökningar om inackorderingstillägg kan du hitta på Norsjös hemsida, eller beställa hem från CSN om du ska gå på en friskola till hösten. Observera att det är olika ansökningar beroende på utbildningsort.

Extra tillägg är ett bidrag som CSN betalar ut om familjens ekonomi är låg. Ansökan kan du beställa hem på CSNs hemsida www.csn.se


Min sista arbetsdag innan semester är fredag den 7 juli.  Gymnasieantagningen går på semester 1-31 juli och är åter i augusti.

Ha en riktigt skön sommar!
Hälsningar
Linnéa Pedersen
Studie- och yrkesvägledare

Publicerad:  2017-06-16 15:50

Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00-16:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)