klart.se

Du är här: Näringslivsutveckling i Möjligheternas region

Näringslivsutveckling i Möjligheternas region 

Storumans kommun (projektägare) har tillsammans med övriga inlandskommuner, bland annat Norsjö, i Västerbotten beviljats finansiering till ett näringslivsprojekt för att stödja företagens utveckling, Näringslivsutveckling i Möjligheternas Region (NiMR). Totala satsningen är på sammanlagt 16 miljoner och löper fram till början av år 2021. Projektet sätter bland annat fokus på fler nya tjänster och produkter, att våra företag ska stå bättre rustade inför ägarskiftet och bli konkurrenskraftigare som arbetsgivare.

samarbete.jpg


Projektet bygger vidare på Möjligheternas Region vars aktiviteter tar slut sommaren 2018. Möjligheternas Region har coachat över 500 företag, hjälpt över 125 kvinnor och män att starta företag och fått över 40 innovatörer att ta steg mot att sälja sin produkt eller tjänst.
Näringslivsfunktionerna har tillsammans med företagen i kommunerna identifierat ett antal viktiga områden där det finns ett behov av stöd för att företagen ska kunna ta nästa steg. Det handlar om generations- och ägarskifte, nå ut på en större marknad, kompetensförsörjning, kapitalförsörjning och innovation.

Projektet Näringslivsutveckling i Möjligheternas Region(NiMR) som nu fått finansiering riktar sig till små och medelstora företag som drivs inom åtta av Region 10 kommunerna, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele. Samarbetet kommer att utvecklas genom att kommunerna blir specialiserade på olika av de utvalda områdena.

Målsättningen med projektet är att fler företag har etablerat verksamhet på en större marknad, fler har nått högre tillväxt genom bättre tillgång till kapital och arbetskraft. Färre företag läggs ner vid ägarskifte och fler har lyckats sälja sitt företag.

- Vi är glada att få fortsätta samverkansresan mellan kommunerna och jobba nära våra företag med att leverera insatser som vi vet att våra företag efterfrågar och ligger i linje med samhällets utveckling säger representant för projektägaren Näringslivschef i Storuman Johan Duvdahl.

Publicerad:  2018-05-31 14:00

Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00-16:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)