klart.se

Du är här: Norsjö kommun klättrar i rankingen

Norsjö kommun klättrar i rankingen 

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en stor enkätundersökning av kommunernas företagsklimat. När Svenskt Näringsliv presenterade årets kommunranking visade den att Norsjö kommun stigit 25 placeringar sedan förra årets mätning.

kommunvapen derigerad.jpg

 
- Vi är på rätt väg och vi kommer att jobba ännu hårdare med de här frågorna. Det är inspirerande att se att vi klättrar i rankingen men som sagt det är en bra bit kvar till toppen. Egentligen är inte placeringen på rankingen viktig utan det som betyder något är att vi förbättrar oss, säger Beatriz Axelsson, tillväxtchef, Norsjö kommun.
Vad som ligger bakom klättringen vet inte Beatriz men
hon tror att nyckeln är en bra dialog med företagen och att kommunen försöker förenkla för de företag som finns i kommunen.

- Jag tror att dialogen behöver förbättras och vi behöver skapa möjligheter för fortsatt utveckling för företagen. Vi träffar företagen via besök och så kallade företagsfrukostar och det är bra mötesplatser, men det betyder inte allt. Som kommun behöver alla vara lyhörda, inte bara de som jobbar specifikt med näringslivsfrågor. Vi är ett serviceorgan och om det ska fungera för våra företag så kan det vara många bitar som ska falla på plats som är mer indirekta, avslutar Beatriz Axelsson.

Publicerad:  2018-10-03 11:40

Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00-16:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)