Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Besöka de andra feriepraktikanterna!

Tiden här på tillväxtkontoret börjar snart lida mot sitt slut för oss sommarbloggare. Men vi har fortfarande lite tid och inlägg kvar. Det är inte bara vi sommarbloggare som feriepraktiserar nu under den första perioden. Vi har åkt ut och besökt olika ferieplatser där feriepraktikanterna, precis som vi, nu närmar sig den sista dagen av den period vi tilldelats. Vi frågade vad de tycker och tänker om sin praktik nu när den nästan är slut.

Parken

Vi började vår dag med att åka och träffa Ida Fransson och Simon Churat som jobbar som parkarbetare. Båda två trivdes och var positiva till sitt jobb. Arbetsuppgifterna har bestått av att plantera, röja, trimma, måla och att fixa andra små saker. De var eniga i att variationen i arbetet var något de uppskattade, och att arbetstiderna ger de möjlighet att sluta tidigt. Det enda problem de har stött på är vädret. När det regnar går inte en del uppgifter utföra. De säger att när det har regnat har de fått uppgifter som gått att göra inomhus men de tillägger också att då förskjuts arbetet och man hamnar efter. Att jobba på parken var både Idas och Simons förstahandsval. På frågan om de skulle kunna tänka sig att jobba där igen svarar de ja, men säger även att de också skulle vilja prova på något annat.

Norsjö Arena

Den andra ferieplatsen vi besökte var Norsjö Arena. Där träffade vi Anastacia Eriksson och Miranda Stenlund som trivdes och var nöjda med sitt feriearbete. De säger att det har varit mycket eget ansvar, men det har de tyckt om. Deras arbetsuppgifter har innefattat målning, städning, skrapning och putsning. Trots att arenan inte var bådas förstahandsval kan båda två tänka sig att jobba där igen, men skulle också vilja testa på något annat. Förutom att börja klockan sju på morgonen har arbetet varit bra.

Hembygdsområdet

De sista feriepraktikanterna vi besökte var Alma Lundgren och Erina Bjursell som jobbar på hembygdsområdet.  De säger att de trivs. Att det är en trevlig miljö och att man får träffa många människor. Många av uppgifterna de har fått göra handlar om underhållsarbete. De har städat och sett till att det ser snyggt ut i husen på området. Förutom underhållsarbetet har de också fått sälja fika och hålla i rundvandringar. De säger att de har lärt sig väldigt mycket historia om Norsjöbygden av att jobba på hembygdsområdet. Även om de lärt sig mycket har det ibland varit lite svårt när besökare ställt följdfrågor under rundvandringar. Erina och Alma säger att det var bådas förstahandsval att jobba på hembygdsområdet. Även de säger att de skulle kunna jobba där igen, men att de också skulle vilja prova något annat.

Senast ändrad 24 juni 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.