Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Orange bakgrund med en vit cirkel där det står coronavirus

Coronainformation från Norsjö kommun

Alla har ansvar för att minska smittspridningen

Om möjligt och du inte redan gjort det: Skydda dig med vaccination! Stanna hemma och testa dig om du får symptom på luftvägsinfektion. Det gäller både dig som är vaccinerad och dig som är ovaccinerad. Alla personer i hushållet bör stanna hemma från arbete, skola och fritidsaktiviteter vid konstaterad smitta i ett hushåll. Stanna hemma om du har symtom, även om provsvaret visar att du inte har covid-19. Det minskar spridningen av andra infektioner. Se hur länge du bör stanna hemma på 1177.se


Besökare i kommunhuset

Kommunhusets reception öppnade den 23 december och kommer fortsätta hålla öppet för bokade besök. Med anledning av den ökande smittspridningen försöker vi begränsa antalet besökare. Observera att i väntrummet får bara en besökare vistas åt gången.


Rutiner vid hämtning och lämning för Norsjö kommuns utbildningsverksamhet

  • Alla barn i grundskola och fritidshem ska hämtas och lämnas utomhus. Följ inte med dem in i skolbyggnaden.
  • Alla barn inom förskola och pedagogisk omsorg skall hämtas och lämnas utomhus. Varje verksamhet har rutiner för detta.

Separat information skickas till vårdhandshavare med mer detaljer om de åtgärder som utbildningsverksamhet inför för att minska smittspridningen.


Kultur-och fritidsverksamheter

För mässor, handelsplatser och platser för kultur och fritidsverksamheter ställs krav på 10 kvadratmeter per person. Avrådan från cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Däremot kan ordinarie aktiviteter med träningar, övningar, matcher, föreställning och tävlingar fortgå.

Här kan du läsa om vad som gäller i simhallen. 

Här kan du läsa om Bibliotekets förändrade öppettider. 


Norsjö kommun undanber besök på kommunens boenden

På grund av ökad smittspridning i Norsjö kommun, så undanber oss från besök på våra äldreboenden och andra motsvarande verksamheter. Detta gör Norsjö kommun för att skydda de som bor på våra boenden. Det finns möjlighet att koppla upp sig digitalt och prata med de boende, eller ta kontakt via telefon. Vård- och omsorgspersonalen på respektive boende kan hjälpa till med detta.


Läs mer om vad som gäller och våra besöksrutiner här

Senast ändrad 10 januari 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.