Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Norsjös kommunvapen i svartvitt på ljusgrå bakgrund.

Höjning av bostadstillägg och minimibelopp från 1 augusti 2022

Den 14 juni 2022 beslutade riksdagen en höjning av bostadstillägget till pensionärer och att minimibeloppet när avgifter enligt socialtjänstlagen bestäms också ska höjas.

Denna förändring gäller från 1 augusti 2022 och innebär att bostadstillägget till pensionärer höjs med 300 kronor för ogifta och 150 kronor för gifta, per månad. Även minimibeloppen höjs med motsvarande summor som används vid beräkning av vård- och omsorgsavgiften. Minimibeloppen höjs för att säkerställa att personer som har låga inkomster och betalar avgifter för insatser enligt socialtjänstlagen ska få del av höjningen av bostadstillägget.

Detta innebär att kommunen kommer att göra om alla avgiftsbeslut för de personer som lämnat in blanketten ”Inkomstförfrågan 2022”. Alla kommer inte att påverkas utan det beror på hur stort avgiftsutrymme du har i dagsläget.

Är Du berörd av ändringen skickas ett nytt avgiftsbeslut hem till dig under augusti månad som visar på rätt avgift. En eventuell förändring i avgift kommer synas först i september då du får fakturan avseende augusti.

Senast ändrad 17 augusti 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.