Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Drönarbild över Arenaparken i Norsjö.

Information om fotbollshall och ishall

Norsjö kommun har beslutat att stänga ishallen för säsongen. Detta beror på att takkonstruktionen har en märkbar förskjutning. Fotbollshallen öppnar omgående för barn- och ungdomsverksamhet.

Ishall

Mätningar har visat att takkonstruktionen i ishallen har en märkbar förskjutning och att Norsjö kommun behöver vidta åtgärder. Det är idag oklart vad sådan åtgärd kan innebära. Antingen kan bärighetsklassen sänkas vilket innebär att det får vara mindre snö på taket än tidigare eller så måste takstolarna förstärkas. Alternativt kan det bli en kombination av åtgärder.

Den konsult i länet som är specialiserad på denna typ av takkonstruktion är hårt belastad då väldigt många hallar är byggda på detta sätt. Under ordinarie säsong skulle isen i ishallen vara igång i cirka två veckor till. Beslutet är därför att ishallen inte kommer att öppna förrän till hösten när vi kunnat vidta åtgärder.

Fotbollshall

Även i fotbollshallen finns en viss förskjutning på takstolarna, men den är klart mindre än i ishallen. Det är idag oklart om ytterligare åtgärder kommer vara nödvändiga för fotbollshallen. Den senaste veckans milda väder har gjort att snömängden på taket just nu är liten. Fotbollssäsongen är på väg att starta upp och vi vet att andra träningsmöjligheter är mycket begränsade under våren.

Fotbollshallen kommer därmed att öppna omgående för barn- och ungdomsverksamhet igen. Norsjö kommun kommer att vidta åtgärder under våren tills dess att utredning visar på om permanenta åtgärder behövs.

Åtgärder fotbollshall som Norsjö kommun gör nu: 

  • Tillåten snötyngd begränsas. Vi varje snöfall kontrollerar Norsjö kommun snötyngden.
  • Norsjö kommun utför extra kontrollmätningar regelbundet på takstolarna, ingen ytterligare förskjutning får förekomma.

Senast ändrad 3 mars 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.