Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Enkel illustration av en bil.

Information om skrotbilar

Norsjö kommun får in en del frågor angående skrotbilar och hämtning av dessa bilar.


Anmälan

Anmälan om hämtning av din blivande skrotbil gör du via Bilreturs hemsida: www.bilretur.se

Var noga med att fylla i alla uppgifter i anmälan.

När din anmälan har kommit in får du ett bekräftelsemail skickat till dig.

Inom kort kommer du att kontaktas av Skellefteå Bildemontering som i samarbete med Bilretur hämtar bilar inom Norsjö kommun.

Viktigt att veta är att hämtningarna sker på specifika uppsamlingsställen bestämda av Skellefteå bildemontering i samråd med Norsjö kommun. När det blir aktuellt att hämta din bil kan du därför bli ombedd att själv transportera din bil till närmaste uppsamlingsställe.


Andra saker du bör tänka på innan din bil blir hämtad

  • Att det senaste utfärdade registreringsbeviset del 2 (gula delen) finns tillgänglig och är underskriven med namn och telefonnummer.
  • Saknas det vitala detaljer i bilen som motor, växellåda och katalysator tillkommer en avgift lagd av Skellefteå bildemontering. Detta på grund av den nya lagstiftningen för registrering av farligt avfall.
  • Att inget annat så som extra däck eller andra sopor följer med bilen.

Har du frågor kring hur det går till när vi hämtar din bil eller andra frågor kring hämtningen av din blivande skrotbil går det bra att kontakta oss på Skellefteå Bildemontering AB 0910-86122

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.