Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Litet barn på en leksaksbil.

Inventering av platser för feriepraktiken sommaren 2021

Nu är det dags att planera inför sommarens ferieverksamhet, därför uppmanas kommunens verksamheter samt ideella föreningar att lämna besked om möjligheten att ta emot ungdomar på er arbetsplats. Observera att endast ideella föreningar kan anmäla feriearbetsplatser, bedrivs verksamheten som näringsverksamhet godkänns inte platsen/platserna.

För att få ta emot ferieungdomar måste det finnas en ansvarig handledare som respektive verksamhet/förening själv tillhandahåller och bekostar. Daglig handledning är mycket viktigt för en god arbetsmiljö för ungdomen. Den som råder över arbetsstället har det totala skyddsansvaret för ferieungdomarna och en skyldighet att se till att arbetsmiljön för ungdomarna är bra (se information i ”Minderårigas arbetsmiljö, finns på hemsidan). Det innebär att varje arbetsplats måste göra en riskbedömning med utgångspunkt från att det handlar om minderåriga i arbetslivet.

Arbetsmarknadshandläggaren sköter det administrativa arbetet kring feriepraktiken och ferieungdomarnas lön bekostas av Norsjö kommun. Målsättningen för ferieverksamheten är att ge ungdomar en värdefull sysselsättning under några sommarveckor samtidigt som ungdomarna ges tillfälle att skaffa sig en första värdefull erfarenhet från arbetslivet. Det ger också arbetsgivarna en möjlighet att få en första kontakt med framtida arbetskraft. Feriearbete kan sökas av ungdomar skrivna i Norsjö kommun som gått ut årskurs 9 och de som gått ut gymnasiets årskurs 1 och 2 som ännu inte fyllt 18 år.

OBS! ferieperioderna är 2 veckor OBS!

Under v. 21-22 får kontaktpersonen ni angett för feriearbetsplatsen information om vilka ungdomar som tilldelats plats. Vi kan inte garantera att ni får det antal feriearbetare som ni önskar.

Anmälan görs enklast genom att hämta hem blanketten genom att klicka här.

Fyll i samtliga uppgifter och skicka dem senast 2021-03-31 som e-post till:
fredrik.eriksson@norsjo.se eller i pappersform till Norsjö kommun/Ferie, 935 81 Norsjö.

Senast ändrad 16 februari 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.