Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Blått utropstecken

Norsjö kommun pausar samarbete med extern projektledare

Onsdag den 24 maj visade TV4 ett avsnitt av Kalla fakta. Norsjö kommun har upphandlat en extern projektledare till sitt sim- och sporthallsprojekt via företaget som Kalla fakta har granskat. Kommunen har också köpt programhandlingsarbetet av samma företag.

Norsjö kommun tilldelade företaget uppdraget som extern projektledare i november 2022. Projektledaren har därefter deltagit i intressegruppsmöten, styrgruppsmöten, konsultsamordning kring programskissen samt arbetat med underlag för val av entreprenadform.

Det är en intern projektledare som leder arbetet i Norsjö kommuns sim- och sporthallsprojekt och den interna projektledaren rapporterar också löpande till en styrgrupp. Styrgruppen består av ledamöter från allmänna utskottet och representanter från kommunledningen. Styrgruppen har varit delaktiga i processen och löpande beslutat om prioriterade inriktningar. Detta har resulterat i en programskiss som Norsjö kommun i dagsläget bedömer uppfyller de framkomna behoven.

Norsjö kommun har kontaktat företaget som Kalla fakta har granskat och meddelat att kommunen beslutat att pausa samarbetet. Beslutet gäller till dess att kommunen fått en bättre kontroll över situationen och de uppgifter som framkommit. Internt fortsätter kommunen att arbeta med projektet enligt plan.

Senast ändrad 25 maj 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.