Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Två kvinnor och en man som tittar på en ritning.

Norsjö kommun tar nästa steg mot en ny sim- och sporthall

Kommunfullmäktige i Norsjö kommun har för åren 2021-2023 avsatt 10 miljoner för projektering av en ny sim- och sporthall i Norsjö kommun. Nu har kommunen tagit nästa steg mot bygget genom att anställa en intern projektledare och upphandla en extern projektledare.

Redan 2017 fick tjänstemannaorganisationen uppdraget att utreda förutsättningarna för sim- och sporthall i kommunen. Utredningen visade att nuvarande simhall är i så dåligt skick att den behöver ersättas med en ny. I slutet av 2020 tog kommunfullmäktige beslut om att fortsätta med projektering och utredning.

Elin Andersson, verksamhetschef för kommunal utveckling, berättar att kommunen arbetat intensivt med planering och resurssättning av projektet men att kommunen till slut landade i att upphandla en extern projektledare och rekrytera en intern projektledare för investeringar.

Sedan den 1 oktober finns den interna projektledaren på plats och den externa projektledaren förväntas påbörja sitt uppdrag under november.
”Tanken är att vår interna projektledare bland annat ska arbeta med annat sim- och sporthallsprojektet och vara spindeln i nätet från kommunens sida”, säger Elin.

Ny intern projektledare för investeringar är Beatrice Bergqvist som närmast kommer från ett annat verksamhetsområde inom Norsjö kommun där hon haft rollen som strateg.
“Jag ser fram emot att arbeta som kommunens resurs mot projektledaren, men även mot de grupper som ska hjälpa till att forma underlagen, berättar Beatrice. Vi strävar efter hög delaktighet och det kräver involvering från många olika personer allt från kommunens personal i bland annat sim- och sporthall, såsom driftspersonal och idrottslärare, till föreningsliv och andra brukare”, fortsätter hon.

Mikael Lindfors, kommunstyrelsens ordförande, ser ljust på framtiden och den nya sim- och sporthallen.
“Det känns otroligt roligt att vi nu kan ta nästa steg. Jag ser fram emot att följa processen när underlag tas fram och bearbetas. Här i Norsjöbygden har vi positiv framtidstro. Befolkningen verkar öka och näringslivet expanderar, en ny sim– och sporthall är en viktig pusselbit för framtiden”, avslutar Mikael.

Senast ändrad 17 november 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.