Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Bild där det står e-tjänster och blanketter

Ny e-tjänst för ansökan om försörjningsstöd

Kommunerna i Västerbotten samarbetar för att utveckla användarvänliga e-tjänster. Senaste tillskottet är en e-tjänst för att ansöka om försörjningsstöd.

Du hittar e-tjänsten via följande adress: https://minasidor.norsjo.se/oversikt/overview/173

E-tjänsten för försörjningsstöd är framtagen efter ett längre utvecklingsarbete där både invånare och socialsekreterare fått tycka till och testa hur den fungerar.

Målet är att e-tjänsten ska underlätta för både den som ska ansöka om försörjningsstöd, och att den ska underlätta för socialsekreteraren som ska handlägga ärendet och ta ett beslut.

Första gången personer ansöker om försörjningsstöd via e-tjänsten tar det ungefär tjugo minuter att fylla i alla frågor. Därefter går det snabbare. Det beror på att man inte behöver svara på lika många frågor om man gör en så kallad återansökan.

Många fördelar med e-tjänster

Det finns många fördelar med e-tjänster. Det handlar bland annat om att e-tjänster gör det möjligt för invånare att utföra sitt ärende hemifrån via sin mobil eller dator, men också att det finns större möjlighet att förklara frågor och ge exempel i en e-tjänst jämfört med på en pappersblankett.

E-tjänsterna är dessutom alltid öppna. Det innebär att man kan skicka in sitt ärende när man vill – oavsett tid på dygnet eller dag i månaden.

E-tjänsten för försörjningsstöd är framtagen inom ramen för projektet E-tjänsteutveckling i samverkan. Projektet finansieras med medel från europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Västerbotten.

Logotyper

Senast ändrad 26 oktober 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.