Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Mitt i bilden står det "trygga besök". Det finns fyra pratbubblor som pekar in mot ordet trygga besök. I pratbubblorna står det: "Jag håller avstånd under mitt besök." "Jag ringer och bokar mitt besök." Jag förstår att jag kan behöva byta dag för mitt besök." Jag är frisk när jag gör mitt besök."

Detta gäller för säkra besök på äldreboenden och andra motsvarande verksamheter

På grund av ökad smittspridning i Norsjö kommun, så undanber oss från besök på våra äldreboenden och andra motsvarande verksamheter.

Detta gör Norsjö kommun för att skydda de som bor på våra boenden. Det finns möjlighet att koppla upp sig digitalt och prata med de boende, eller ta kontakt via telefon. Vård- och omsorgspersonalen på respektive boende kan hjälpa till med detta.

Om ni ändå behöver göra ett besök gäller följande:

  • Boka tid för besöket med enheten.
  • Vara symptomfri.
  • Fylla i hälsodeklaration.
  • Hålla god hand-och hosthygien.
  • Använda munskydd i de allmänna utrymmena på väg till/från den närstående. Observera att inga munskydd krävs inne i den närståendes lägenhet om den ni besöker och ni själva är vaccinerade med 2 doser och rekommendation om avstånd gäller endast vid kontakt med andra boende och personal. Ta med eget munskydd.
  • Inte vistas i allmänna utrymmen. Behöver ni kontakta personal så ring på larmet.
  • Hålla avstånd till andra och undvik onödig trängsel.
  • Undvik särskilt nära kontakter med personer i riskgrupp och de som är 70 år och äldre.

Är du som vuxen besökare inte vaccinerad bör du vara extra noga vid besöket. Detta för att skydda dig själv och andra mot smitta. Rekommendationen är också att bära munskydd under hela besöket.

Kontaktuppgifter för bokning av besök:

Solbacka Blåbär 0918-14221
Solbacka Hallon 0918-142 06
Solbacka Hjortron 0918-14204
Solbacka Krusbär 0918-141 24
Solbacka Lingon 0918-14277
Solbacka Vinbär 0918-142 24
Vinkelbo avd. 2 0918-14244
Vinkelbo Korttidsboende 0918-142 45
Bäckgården 0915-255 35

Stort tack för er förståelse och fortsatta hjälp att hindra smittan!

Senast ändrad 4 januari 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.