Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Hand som hålls upp. Text i bild: Vad är sexuellt våld?

Vad är sexuellt våld?

Sexuellt våld är allt från att bli utsatt för en våldtäkt till att tvingas utföra andra sexuella handlingar, tvingas se på när andra utför sexuella handlingar, tvingas se på porrfilm, eller exempelvis att någon tar på dig på ett sätt som du inte vill eller inte förstår. Sexuellt våld kan även vara att någon fotar eller filmar dig i smyg under tiden ni har sex.


Norsjöbygden fri från våld

En vecka fri från våld 2022 hålls mellan den 21–27 november. Veckan är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld. Norsjö kommun vill lyfta veckan i sina kanaler för att öka medvetandet om våld. Norsjöbygden har som vision att vara världens bästa vardag, därför är det viktigt att vi jobbar förebyggande mot våld.  


På den här sidan finns det mer information om det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.