Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Avfall och återvinning

När du lämnar ditt avfall på rätt ställe förhindrar du att farliga ämnen kommer ut i naturen. Samtidigt bidrar du till att det som är värdefullt återvinns och att naturreserver och energi sparas. Under dessa sidor får du information om kommunens hantering av avfall och återvinning.

Sophämtning

Alla fastigheter måste teckna abonnemang för hushållsavfall. I renhållningstaxan finns alla priser för sophämtning. Om du säljer eller köper en fastighet i Norsjö kommun, kom då ihåg att meddela till kommunen.  Vid ett ägarbyte tar du även över det befintliga avfallsabonnemanget.

Sophämtning helgdagar

När en helgdag infaller på en vardag påverkas normalt sett inte sophämtningen. Om dagen eller tiden för sophämtningen ändras, publicerar vi information här på webbplatsen.

Sophämtning vid fritidshus

Så kallad sommarhämtning sker mellan 1 maj och 30 september. Alla fritidshus ska ha ett sopabonnemang. I abonnemanget ingår hämtning och behandling av sopor till förbränning. Dessutom kan du kostnadsfritt lämna miljöfarligt avfall och stora, tunga sopor på våra bemannade återvinningscentraler.

Ansökan om dispens från sophämtningen görs hos Malå/Norsjö miljö- och byggavdelning. Uppehåll och befrielse av hämtning upphör att gälla vid ägarbyte.

Återvinningscentraler och återvinningsstationer

Det finns två återvinningscentraler i kommunen, i Norsjö och i Bastuträsk. På våra återvinningscentraler lämnar du grovavfall, farligt avfall och elavfall.

På våra återvinningsstationer lämnar du förpackningar av plast, metall, glas och papper samt tidningar.

Senast ändrad 28 november 2023

Aktuellt just nu

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.