klart.se

Du är här: Utbildning och barnomsorg > Kommunal vuxenutbildning > Betyg, prövning och validering

Betyg, prövning och validering

Betyg 

Efter varje fullföljd kurs sätts betyg. Du väljer själv om du vill hämta ditt betyg personligen eller om det ska skickas till din folkbokföringsadress. Når du inte målen för ett godkänt betyg kan du istället få ett intyg på dina kunskaper. Kontakta din lärare i kursen så får du mer information.

Om du vill begära ut ditt slutbetyg, ta kontakt med Christina på expeditionen för utskrift av betyget.


Betyg i nationell databas

Vuxenutbildningen i Norsjö är ansluten till den nationella betygsdatabasen där Universitets- och högskolerådet (UHR) hämtar uppgifter. Om du har en användare på antagning.se hittar du dina betyg under "Meriter" och slipper ladda upp ditt betyg när du gör en anmälan till kurser eller program vid högskola eller universitet.


Prövning

Prövning innebär att du läser in kurser på egen hand och gör prov vid ett eller flera tillfällen. Läraren sätter betyg efter avslutad prövning. Kostnaden är 500 kr per kurs. Prövningen är kostnadsfri för dig som saknar godkänt betyg i kursen.

Någon undervisning ingår inte i prövningen, men prövningsansvarig lärare kan ge dig råd och tips inför prövningen. Prövning kan göras på olika sätt och sträcka sig över en längre period. Du kan inte få studiemedel för en prövning. Kontakta studie- och yrkesvägledare om du är intresserad.

Validering

Validering innebär att du kan få dina kunskaper och erfarenheter inom ett område värderade, dokumenterade och erkända oavsett hur de har förvärvats. Det kan vara teoretiska eller praktiska kunskaper du vill validera. En validering kan innebära en förkortad studietid. Du kan validera mot praktiska kurser eller mot teoretiska kurser och en validering kan leda till att du kan göra en prövning. För validering samarbetar Norsjö kommun med CV(Centrum för vägledning) i Skellefteå.

 
 

Sidan uppdaterad:  2018-12-05
Kontaktperson

Björk
Christina Björk
Administrativ assistent Norsjö gymnasium och vuxenutbildning.

Telefon

0918-142 70

Mobiltelefon

072-510 29 05

Besöksadress

Skolgatan 26

E-postadress


Arbetsplats
Norsjö gymnasium och vuxenutbildning
 
Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:00
Fredag: 08:00-15:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)