klart.se

Du är här: Näringsliv och arbete > Näringsliv > Företagsbesök > 2019 > Företagsbesök mars 2019

Företagsbesök mars 2019

Företagsbesök mars 2019 loggor.png

Onsdag den 27 mars 2019 var det dags för en heldag med företagsbesök. Vi på Tillväxtkontoret tillsammans med kommunalråd Mikael Lindfors lyckades under dagen träffa 8 företag i Norsjö med omnejd.

 
Första besöket var hos Extena där vi träffade Peter Falk. Där diskuterades fabrikssatsningar, ökad omsättning samt önskemål om en jämnare könsfördelning på arbetsplatsen. Det diskuterade också att vi alla måste hjälpas åt för att få invånarna att vilja bo kvar i Norsjö. Viktigt!

Därefter besökte vi Monica på Klippgrändens Fik. Där passade vi på att dricka kaffe och fika deras hembakade bröd, väldigt gott! Förutom bröd bakar Monica och hennes team tårtor på beställning. Monica driver också Bed & Breakfast i Norsjövallen. Hon berättade att musikcaféet som de anordnar lockar ca 120 personer! Fiket i Norsjö kommer under sommaren ha öppet onsdag-lördag.

Snabbt vidare till nästa företag, Svansele Vildmarkscenter. Här träffade vi de nya ägarna Daniel och Jenny som äger centret tillsammans med Örjan Berglund. Daniel och Jenny är inlandsborna som mellanlandade i Stockholm för att senare återvända till Västerbotten. Makarna köpte först Storklinta i Jörn och har nu drivit anläggningen i 6 år, varav det senaste 3 åren har campingen varit fullbokad. Visionen är att skapa ett solitt turistföretag.

Raskt vidare till Kusfors och Café Ångloket. Vilket ställe! Jag tror vi alla hade behövt flera timmar extra bara för att titta på alla fina retroprylar. På Café Ångloket bjöd Martine Westerlund, ägare av Pike Paradise, oss alla på en riktigt god lunch. Vi fick även en högst välkommen lunchgäst, Olov Björk från Björks Lanthandel. Tack för lunch och sällskap!

Mätta och lite trötta satte vi oss i bilen och körde till Protek. Där träffade vi Hasse Grenvall och snabbt övergick tröttheten till en adrenalinkick. Hasse berättade om satsningar och hur otroligt mycket företaget ökat både vad det gäller omsättning och personal. Värt att nämna är också att Protek ligger i framkant med den tekniska biten i diamantborrning. Hur många av er visste att Protek har över 100 anställda? Imponerande!

Sista besöket för dagen var hos Varuhuset. Där träffade vi nya ägaren Bozan Oktay. Bozan och personalen har senaste tiden jobbat hårt med att omstrukturera i butiken, det blev riktigt bra! Bozan satsar även på att ta in nya märken, bl a Vero Moda och Vila. Vi önskar dig varmt välkommen till Norsjö!

Slutligen skulle vi vilja ta er alla företagare för er tid. Det var väldigt roligt, lärorikt och intressant att träffa er. Tack!
 
 

Sidan uppdaterad:  2019-06-27
 
Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:00
Fredag: 08:00-15:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)