klart.se

Du är här: Information till dig som företagare

Information till dig som företagare 

I tider som dessa betyder solidaritet allt. När vi inte vet hur omfattningen av detta kommer bli är det viktigt att vi är förberedda. Många företag i bygden får kämpa mer än andra och då är det viktigt att vi hjälps åt.

Photo by CDC on Unsplash

(Bild av CDC på Unsplash)

Så hur kan vi konkret hjälpa varandra?

Bemanningsgrupp. Det har kommit önskemål att starta en bemanningsgrupp i Norsjö. Näringslivet i Norsjö testar att nyttja Facebookgruppen Företagsnätverket Norsjö för detta ändamål. Du som har behov av extra hjälp, kan skicka ut en förfrågan till andra företagare. Den som har det lugnt kanske kan avvara någon i sin personal. Du som företag som har behov eller kan avvara personal sök medlemskap i gruppen.

Vi har haft telefonkontakt med ett antal företag, men kommer inte att kunna ringa alla och gör nu utskick av information både lokal och från samarbetspartners. Om ni som företag behöver stöd och hjälp kontakta oss på Tillväxtavdelningen.

För riskgrupper, smittade och de med förkylningssymptom:

Affär´n i Bastuträsk erbjuder att plocka ihop matvaror och utkörning inom Bastuträsk. De kan även ta emot beställningar av matvaror för upphämtning utanför affären. För beställning ring: 0915-10021.

Affär'n i Bastuträsk kommer att hålla extra öppet onsdagar och fredagar mellan kl. 08:00-09:00 för de som är i riskgruppen för coronaviruset. Detta gäller endast för de som är i riskgrupp (hjärt- och kärlsjukdomar, lungsjukdomar, högt blodtryck, cancer, diabetes, även personer 65+ . De extra öppettiderna börjar den 20 mars och är tills vidare.

Björk´s lanthandel i Kusfors erbjuder att plocka ihop matvaror och utkörning för den ordinarie kundkretsen. För beställning ring 0915-20006.

I Norsjö finns den nystartade gruppen "Norsjö hjälper" vilket både Coop och ICA Supermarket är informerade om.

---------

Här finns samlade länkar med information till dig som företagare. Norsjö kommun uppdaterar sidan löpande med information som gäller lokalt.

Publicerad:  2020-03-19 11:30

Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00-16:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)