Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Meddelande till allmänheten i Västerbottens och Norrbottens län

Boliden Mineral AB planerar att utföra en geofysisk flygmätning under perioden juni till och med september 2021. Flygmätningen kommer att ske i Västerbottens län inom kommunerna Skellefteå, Norsjö, Lycksele, Malå och Sorsele samt i Norrbottens län inom kommunerna Piteå och Arvidsjaur (se karta för mer exakta mätområden).

Mätningen sker från ett flygplan, modell Cessna PAC750XL, som utgår från Arvidsjaurs flygplats. Inom mätområdena A och B flyger planet på låg höjd, cirka 30-40 meter ovan marken. I närheten av bostäder och djur utökas flyghöjden till cirka 50 meter eller högre för att minimera eventuella störningar.

Syftet med mätningen är att samla in magnetiska data inför eventuell fortsatt prospektering. Informationen kan sedan användas för att skapa geologiska kartor.

Mätningen är väderberoende och kommer utföras dagtid mellan 07:00 och 21:00.

Arbetet kan lokalt komma att orsaka högst tillfälliga bullerstörningar.

För ytterligare information, lyssna till Sveriges Radio under mätperioden eller kontakta Boliden Mineral AB:
Projektets kontaktperson
Paal Ahnfelt
Tfn: 070-173 56 42
E-post: paal.ahnfelt@boliden.com
Alternativt
E-post: gruvratt.geodata@boliden.com

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.