Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Äldre- och funktionsnedsättningsrådet

Äldre- och funktionsnedsättningsrådet är ett viktigt organ för samråd och ömsesidig information mellan kommunen och företrädare för äldre och de funktionsnedsattas riksorganisationer inom kommunen.

Ledamöter

Äldre- och funktionsnedsättningsrådets ledamöter är politiker från kommunen samt representanter från äldre- och funktionshinderorganisationerna.

Norsjö kommuns representanter :

Magnus Eriksson (S)
magnuseriksson.pol[at]norsjo.se

Ann-Sofi Furmark (M)
annsofifurmark.pol[at]norsjo.se

Syftet

Syftet med det Äldre- och funktionsnedsättningsrådet är att äldre och funktionsnedsatta genom rådet får större delaktighet i samhällets och kommunens insatser. I rådet ska man även kunna ge förslag till åtgärder som berör äldre och funktionsnedsattas förhållanden i samhället.

Rådet arbetar med övergripande frågor inom äldre- och funktionsnedsättningsområdet. Frågor av individuell karaktär behandlas inte i Äldre- och funktionsnedsättningsrådet.
Genom rådet ges kommunen möjlighet att samråda med de berörda organisationer i ett tidigt skede av beredningsprocessen.

Sammanträden

Äldre- och funktionsnedsättningsrådet sammanträder fyra gånger per år. Inför varje sammanträde skickas kallelse ut i god tid till rådets ledamöter. Efter varje sammanträde skrivs protokoll. Protokollet justeras av ordföranden och en ledamot. Protokollet skickas ut till rådets ledamöter och till kommunstyrelsen.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.