Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Familj på en äng. Pappan skjutsar barnen (pojke och flicka) samt mamman i en typ av kärra.

Världens bästa vardag

När norsjöborna själva fått tycka till om varför den här bygden är så bra att leva, bo och verka i har ett uttryck återkommit gång efter gång: Världens bästa vardag. Ett kärleksfullt kaxigt uttryck som väcker nyfikenhet och sätter fingret på nåt väldigt viktigt: Om hela året – ja hela livet – till största delen består av vardagar, då har Norsjöbygden nåt att erbjuda som bygger stolthet hos oss som redan bor här och väcker längtan hos de som önskar ett liv där livspusslet och vardagen verkligen kan gå ihop.

Vad menar vi då med vardag? Vi menar alla dagar, veckodagar som helgdagar. Världens bästa var dag helt enkelt.

Jovisst, alla drömmer vi väl om den där semesterveckan, den där hisnande weekenden eller den där shoppingresan till nån spännande storstad. Även vi norsjöbor. Men sen är det skönt att veta att när måndagen kommer är det vi som har ett försprång. Här finns närhet till allt som är viktigt i vardagen. Här finns gemenskapen, möjligheterna, naturen och ingredienserna för ett sunt, hållbart liv.

Och vi vill inte vara egennyttiga. Målet är att Norsjöbygden ska växa. Här finns plats och förutsättningar för fler norsjöbor, fler företag och fler vardagsberikande initiativ. Och du och jag har en viktig uppgift; Låt oss hjälpas åt, låt oss alla bli ambassadörer för vår bygd genom att bygga stolthet och att välkomna nya norsjöbor och företag som också vill ha en bättre vardag.

Nu ska vi lyfta Norsjöbygden till nya höjder. Här har du & jag en viktig uppgift. Genom att så ett frö. Att berätta om alla positiva saker som är på gång och att de flesta dagarna på året faktiskt är såna dagar som är ovanligt bra i Norsjöbygden.

Nu händer det saker!

Känner ni hur det börjar spira? Efter allt arbete med fokusgrupper och samtal, är det nu dags att berätta för alla var världens bästa vardag finns. För släkt och vänner. För de utlånade som just nu bor någon annanstans. För alla de som ännu inte vet att de innerst inne är norsjöbor. Här har vi alla en viktig uppgift. Som kommun. Som företagare. Som representant för någon av de drygt 150 föreningar och kyrkor som finns i bygden. Och självklart som vanlig privatperson. Alla hjälps vi åt att dra åt rätt håll: Ett växande Norsjö.

Här hittar ni en sammanfattning av några av målen som ska ta oss dit:
Norsjö kommuns mål och fokusområden


Att bo i Norsjöbygden

Jesper Stenmark med familj trivs i Norsjöbygden.


Familjen Møller Lasskogen bor i byn Svansele i Norsjö kommun. De har hittat sin vardag med arbete i Boliden och skötsel av djur på fritiden. En perfekt kombination enligt dem själva.

 

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.