Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Kulturskolan

Kulturskolan i Norsjö har funnits sedan 1969 och levererat många musiker och yrkesmusiker genom tiderna. Skolan har sina lokaler i före detta Tingshuset som idag är Musikens hus.

Kulturskolan i Norsjö finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga och dansa. På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra.

Hur fungerar undervisningen ?

Eleven deltar i musikundervisningen 20-30 min i veckan. Detta sker före eller efter skolan eller på raster. Under så kort tid ges inte möjlighet att övningsspela i någon större utsträckning utan lektionen går i regel ut på att läraren ger eleven råd och anvisningar för fortsatt eget arbete. Eftersom övningsspelandet i huvudsak kommer att äga rum i hemmet är det betydelsefullt att eleven har en plats eller tid där han kan öva utan att störa eller störas av andra.

Var och när sker undervisningen ?

Huvuddelen av undervisningen sker i Kulturskolans lokaler på Storgatan 53 i Norsjö ”Musikens hus”. Garanterat antal lektioner är 25 lektioner a 20-40 minuters pass/ år.

Vilka arbetar på kulturskolan ?

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar. Här är inget är omöjlig!

Kontaktuppgifter hittar du till höger.

Får man delta i föreställningar ?

Alla elever i Kulturskolan får delta i föreställningar av olika slag, alltifrån uppspel för föräldrarna i klassrummet till stora luciaföreställningar.

Ämneskurs

I ämneskursen sker undervisningen ofta enskilt eller i grupp och i form av färdighetsövningar på ett visst instrument. Orkester och ensemblespel kan ingå som en del av undervisningen.

Senast ändrad 1 februari 2024

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.