Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Barn som åker skidor.

Vasaloppet 100 år

Söndagen den 19 mars 1922 skidade Norsjösonen Ernst Alm i mål som segrare i det första Vasaloppet. Norsjö kommun har avsatt medel för att samordna 100-årsjubileét utifrån samma upplägg som Kärleksveckan.  Tillsammans med Vasaloppet sätter vi Sverige i rörelse!

Norsjö kommun har avsatt medel för att samordna och marknadsföra firandet under det kommande året i samarbete med Vasaloppsföreningen Sälen-Mora. Firandet i Norsjöbygden planeras att genomföras utifrån samma modell som Kärleksveckan. En modell som bygger på hög delaktighet med både mindre och större arrangemang som samlas under samma tema. Vasaloppsfirandet ska främja hälsa och rörelserikedom med det gemensamma målet att tillsammans med Vasaloppet sätter vi Sverige i rörelse.  

Fira tillsammans med oss

Ta del av Vasaloppets 100-årsjubileum i Norsjöbygden – vi planerar ett år av rörelserikedom och folkhälsa. På http://visitnorsjo.se/vasaloppet-100-ar/ kommer vi att samla de planerade aktiviteterna under året som leder fram till Vasaloppsveckan 2022. Sidan är under uppbyggnad och mer information kommer allt eftersom!

Följ gärna med på facebook!

Skicka in ditt arrangemang

Vasaloppets syfte är att sätta folk i rörelse och få fler att uppleva naturen, det kommer också att genomsyra firandet i Norsjöbygden. Förhoppningen är att flera företag och föreningar vill vara en del i firandet. Det kan ske genom bland annat berättarkvällar, utställningar, kurser, tipsrundor, små Vasalopp i byarna, motionsrundor eller nostalgikvällar. De flesta ideér är bra ideérÄven befintliga arrangemang får gärna tematiseras till Vasaloppet och rörelserikedom. Firandet under året sammanfaller även med Friluftslivets år 2021 som riktar sig i synnerhet till personer som är ovana att vara ute i skog & mark. Alla arrangemang och aktiviteter kommer att marknadsföras gemensamt, på samma sätt som under Kärleksveckan. 

Har du ett årligt återkommande evenemang som passar väl in i firandet kan du registrera ditt evenemang redan nu via den här länken: http://visitnorsjo.se/anmal-evenemang/

 

Senast ändrad 10 november 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.