Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Praktiksamordning inom Norsjö kommun

Kommunen arbetar på olika sätt med människor som står utanför arbetsmarknaden. Syftet är att de ska kunna komma tillbaka till arbetslivet. Ett sätt att öka människors möjligheter att få jobb kan gå via en praktikplats.

Vad är praktikplats ?

En praktikplats innebär att en person är på en arbetsplats för att lära sig ett arbete eller för att förstå hur en arbetsplats fungerar. Praktik betyder lära och inte utföra, det är en viktig skillnad då en praktikplats aldrig får ersätta ett riktigt arbete.

Praktik för vem ?

Norsjö kommun arbetar med att ta fram praktikplatser för personer som har försörjningsstöd (socialbidrag) eller för andra arbetssökande som är inskrivna på Arbetsförmedlingen.
Du kan inte själv ta kontakt med kommunen för att få en praktikplats. Det är något som du kan få hjälp med via din socialsekreterare, om du har försörjningsstöd, eller via din handläggare på Arbetsförmedlingen.

För dig som är arbetssökande

Om du är arbetssökande och vill praktisera ska du i första hand vända dig till Arbetsförmedlingen. Du som har försörjningsstöd och är intresserad av en praktikplats ska prata med din socialsekreterare.

Arbetsträning för funktionshindrade

Människor med olika funktionshinder kan få möjlighet till arbetsträning genom särskilda aktiviteter som kommunen anordnar. Arbetsträning för funktionshindrade ingår i daglig verksamhet inom LSS.

För arbetsplatser inom kommunens organisation

Arbetsplatser inom kommunens organisation som är intresserad av att ha en praktikant på arbetsplatsen – kontakta Arbetsmarknadsenheten.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.