Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Misstanke om barn som far illa

Barn och ungdomar som far illa eller riskerar att fara illa är ett gemensamt samhällsansvar. Alla barn och ungdomar har rätt till en trygg och säker uppväxt. Det är därför viktigt att vi vågar se och uppmärksamma dem så att de kan få skydd och ges möjlighet till en förändrad situation.

Om du får vetskap om eller misstänker du att ett barn eller en ungdom far illa bör du anmäla detta till socialtjänsten. Socialtjänsten är skyldig att se till att barn och ungdomar får hjälp om de är i behov av stöd eller skydd.

Om du misstänker eller är orolig för att ett barn eller en ungdom far illa och är osäker om du bör anmäla, kan du ringa och rådfråga socialtjänsten. Denna konsultation kan göras utan att barnets identitet avslöjas.

Efter kontorstid eller om du tycker att situationen är akut ring 112.

Senast ändrad 10 oktober 2020

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.