Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Psykisk ohälsa

Psykisk funktionsnedsättning

Psykisk funktionsnedsättning kan innebära svårigheter med att ta hand om sig själv eller att delta i aktiviteter. För att underlätta vardagen för den med psykisk funktionsnedsättning finns olika typer av stöd. Stödet kan exempelvis vara personligt stöd eller daglig sysselsättning.

Stöd till barn och unga med psykisk ohälsa

Ingen är glad hela tiden. Det hör till livet att vara nedstämd eller orolig ibland. Det kan ofta kännas bättre om du vilar, ser till att äta och sova bra och gör saker du gillar. Det finns många olika typer av psykiska problem, tillstånd och livssituationer som kan göra att man mår dåligt. Om du mår dåligt en längre tid, finns det hjälp och stöd att få.

Här finns information om psykisk ohälsa, råd om vad man kan göra och vart man kan vända sig för att få vård, stöd och hjälp. Var man kan söka och få stöd kan variera, det beror på vilken typ av problem det är och vilken hjälp som behövs. Kommunen, regionen och andra aktörer i samhället erbjuder stöd.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.