Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

För dig över 70 år - information om coronavirus

Från och med 22 oktober gäller de allmänna råden för att förhindra smittspridning för alla i samhället, även för riskgrupper och de som är 70 år och äldre. Folkhälsomyndigheten har tagit bort rekommendationen om att dessa grupper bör undvika kontakter med andra.

Det är viktigt att komma ihåg att ålder är den främsta riskfaktorn för att drabbas av allvarlig sjukdom och död till följd av covid-19. Vi har alla ett ansvar att bidra för att skapa en så smittsäker miljö som möjligt för andra och för oss själva.

För dig som är 70 år och äldre, eller tillhör en riskgrupp, gäller att du nu omfattas av de allmänna råd som gäller för alla. Det vill säga håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma när du är sjuk. Tänk också på följande:

  • Håll avstånd till andra på offentliga platser, både inomhus och utomhus, till exempel i affärer, på gym eller i kollektivtrafiken. Fortsätt gärna att handla vid särskilda tidpunkter då det är mindre antal människor.
  • Avstå från att anordna eller delta i större sociala sammanhang, såsom fester, begravningar, dop, kalas och bröllop.
  • Res i första hand med egna färdmedel eller andra allmänna färdmedel som går att boka. Undvik resor med kollektivtrafik som till exempel buss, tunnelbana eller spårvagn. Undvik att resa i rusningstid.

Folkhälsomyndighetens information till dig som är över 70 år.


Rekommendationer på “bonnska”

Här kan du se och lyssna till de skärpta råden som gäller i Västerbotten, på bonnska.

Här kan du se och lyssna till Folkhälsomyndighetens rekommendationer på bonnska.


Erbjudande från Knut’n

Du som tillhör en riskgrupp och drar dig för att vistas bland andra människor får nu en exklusiv möjlighet att besöka vår secondhandbutik kanske förnya vårgarderoben. Vi har nu i dagarna fyllt på många fina fynd i både små och större storlekar så det finns en hel del att välja mellan. Vi fyller även på i övriga butiken varje dag.

Knut´n erbjuder nu en möjlighet till en V.I. P shopping som innebär att:
  • Du i lugn och ro kan handla kläder och annat.
  • Vi tänker oss 2 kunder i varje butikslokal.

Du som är intresserad ringer till oss och bokar en egen tid för shopping mellan 09:00-11:30 tisdagar och torsdagar.

Vi erbjuder oss också att finnas till hands och hjälpa till med att hitta godbitarna.

Här bokar du egen tid för shopping:

Cia Lidén, mobil: 072-516 45 89
Karin Lindahl, mobil: 070-305 11 42

 

Senast ändrad 3 maj 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.