Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

För dig som invånare - information om coronavirus

Här är en checklista om vad du själv kan göra för att undvika smitta:

  • Undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Om du känner dig orolig

Behöver du någon att prata med?

Norsjö församling öppnar en ny jourlinje
Telefonnummer: 072 – 222 47 60
Vuxna: måndag till fredag kl. 13.00-15.00
Ungdomar: måndag till fredag kl. 19.00-20.00

Kyrkorna både i Bastuträsk och Norsjö är bemannad måndag-fredag kl. 13:00-15:00. Välkommen in!

 

Röda korset

Just nu är många människor oroliga över coronaviruset.

På Röda korsets webbplats kan du ta del av råd om hur du kan hjälpa dig själv när rädslan tar över.

 

Rädda barnen

Har samlad information om hur man kan minska oron för coronaviruset hos barn och föräldrar.


Arrangemang

I Västerbotten råder det förbud – utan undantag – mot offentliga tillställningar eller allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare.


Norsjö bibliotek

Från och med torsdag den 12 november förändrar biblioteken sina öppettider. Biblioteket i Norsjö kommer att ha öppet kl. 17:00-19:00 måndagar och onsdagar. Biblioteket i Bastuträsk kommer att ha öppet kl. 17:00-19:00 på tisdagar. Tiderna är till för in- och utlån. Det får vara maximalt 10 besökare inne på biblioteket samtidigt. Minimera din tid inne på biblioteket genom att låna – lämna och gå.

Biblioteket kommer att införa tidsbokning för personlig service, tid bokar du via e-post eller telefon. Biblioteket kommer att vara meröppet mellan kl. 15:00-21:00.

Skolbiblioteket kommer att ha bokade tider för halvklass.

Det kommer fortsatt att finnas möjlighet att beställa bokpåsar att hämta eller få levererade hem.

Under tiden som de skärpta råden gäller kommer inga fysiska arrangemang att genomföras.


Norsjö simhall

Sim- och styrkehall i Norsjö stänger för allmänheten från och med onsdag den 11 november. Simhallen kommer att vara öppen för skolans simundervisning samt föreningsdriven träning för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Observera att det är upp till föreningarna att avgöra om de ska genomföra träning för barn och unga födda 2005 och senare.


Ishall

Allmänhetens åkning ställs in från och med onsdag 11 november. Ishallen håller öppet för föreningsdriven ungdomsverksamhet för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.Observera att det är upp till föreningarna att avgöra om de ska genomföra träning för barn och unga födda 2005 och senare.


Knut’n

Knut’ns butik stänger och ställer om till digital försäljning. Knut’ns verksamhet som jobbar med att främja människors psykiska och fysiska hälsa kommer däremot att vara igång som vanligt.

Senast ändrad 12 november 2020

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.