Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Aktuellt just nu

2021-11-17

All stamfiber är blåst i Petiknäs. Installationer återstår och beräknas vara klara innan årsskiftet. Entreprenör kontaktar fastighetsägare inom kort och bokar tid för detta.

Installation och driftsättning pågår i Brännan och beräknas vara klart vecka 47.  Holmträsk och Risliden återstår och även dessa beräknas vara planerade och driftsatta innan årsskiftet.

Totalt när vi summerar 2021 har vi genomfört drygt 200 kundanslutningar i Norsjö kommun under året.

2021-10-29

Grävningen till Petiknäs är slutförd och nu är det klart att blåsa in stammen för hela sträckan. Beräknad start för detta är vecka 44-45.

2021-10-14

Norsjö kommun har nu fått besked från Trafikverket att det är klart att påbörja arbetet med fiberförläggning fram till Petiknäs.
Entreprenören har varit ute på platsen och planerat för uppstarten som blir senast vecka 43.
Planen är nu att driftsätta området innan årsskiftet. Information har skickats ut till berörda fastighetsägare.

I övrigt så är all grävning avslutad för hela Etapp 1 och driftsättning återstår nu i Holmträsk med omnejd samt i Brännan.
Kompletterande installationer och efteranslutningar som fanns planerade avslutas denna vecka.

Vi tackar för ert tålamod runt hela bredbandsprojektet samt de flitiga entreprenörer vi fått samarbeta med detta år och ser fram emot en fortsättning nästa säsong.

2021-09-28

Beslut från Trafikverket gällande Petiknäs dröjer. Vi förväntar oss ett besked inom kort.

Slutförande grävning görs nu i Braxträsk och Åsen där det beräknas vara färdigt i slutet av nästa vecka. Då är samtliga områden i Etapp 1 grävda och redo att fibreras och driftsättas.
Fibrering planeras också i Brännan och i Risliden. Sammanfattnings vis är vår målsättning att alla fastigheter i dessa områden ska vara helt färdigställda innan jul.

Avtal har tecknats med ett stort antal fastighetsägare i byarna som hör till Etapp 2. Dessa är Ulriksdal, Brännliden, Lidbränna och Gissträsk. Även Udden, Svanheden, Rålund, Bastuträsk by, Torpet och Bastuträsk norra samhälle ingår i det projektet. Sista svarsdatum för att teckna avtal är 2021-09-29

 

 

Senast ändrad 17 november 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.