Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Aktuellt just nu

2021-09-10
Prästudden, Storholmen, Kvammarn och Lillholmträsk är helt driftsatt. Information om nästa steg finns under rubriken “Aktivera ditt bredband” här på hemsidan.

Grävningen i Lövlund är slutförd och arbetet mellan Holmträsk och Vikborg fortsätter enligt plan och på måndag kommer ytterligare en maskin till området.
Blåsning av huvudstammar är påbörjad.

Vi väntar fortfarande på besked från Trafikverket gällande Petiknäs.

2021-09-07
Driftsättning av de sista fastigheterna på Prästudden och Storholmen samt i Kvammarn och Lillholmträsk beräknas bli färdigt under denna vecka. Arbeten med grävning i och runt Holmträsk ligger glädjande nog lite före i planeringen så där väntas vi bli klara inom ett par veckor.

Under september månad väntar vi oss ett besked från Trafikverket om tillstånd för att gräva den sista sträckan fram till Petiknäs och därefter kunna driftsätta området. Vi har sedan tidigare samförlagt med Skellefteå kraft och optoslang finns därför nedlagd till samtliga hushåll.

De byar och områden som ingår i etapp 2, den sista fasen av hela bredbandsprojektet, har nu fått informationsbrev och möjlighet att teckna avtal för anslutning till fibernätet.
Arbeten beräknas kunna påbörjas vid säsongstarten 2022.

2021-09-01
Finnäs, Storholmen och Prästudden är nu helt färdigställt och driftsatt. Ett fåtal kompletteringar återstår inom de närmsta dagarna.  Områden som nu står i tur för driftsättning är Kvammarn och Lillholmträsk. Pågående arbete i Holmträsk. Sträckan Svartnäs-Långträsk är färdiggrävd. Även i Brännan pågår arbete för fullt.

2021-07-16

Trafikverket har beviljat tillståndet så vi kan fortsätta gräva längs Bastuträskvägen mellan Bjursele och Långträsk. Finnäs är fibrerat och driftsättning väntar. De sista inskarvningarna för Prästudden och Storholmen väntas bli klart nästa vecka. Grävning i delar av Lillholmträsk pågår och i Kvammarn har fiberblåsning påbörjats. Brännan kommer påbörjas i början av augusti i samband med gatljusunderhållet.

Återställning av ytor och bortskaffning av sten samt utjämning av vägar sker allteftersom det sjunker till.

2021-07-08

Finnäs är i stort sett färdiggrävt och stamblåsning pågår denna vecka. På Prästudden och Storholmen likaså.
Arbete med grävning pågår just nu i Kvammarn samt sträckan upp till Lillholmträsk.
Återställning av ytor och bortskaffning av sten och annat görs löpande när områdena blir klara.

Vi väntar på besked från Trafikverket för att få fortsätta gräva längs väg 791 och 841 till Holmträsk.

Efteranslutningar har driftsatts i delar av Norsjö samhälle och i Bjurträsk. Resterande fastigheter som ligger inom det utbyggda stadsnätet har projekterats och driftsätts där det finns förutsättningar löpande under sommaren.

Tjärnliden, Storliden, Tallheden och Dalbacken är helt färdigställt och driftsatt.

Mer information om kommande arbeten i sommar läggs löpande ut på hemsidan.

Senast ändrad 10 september 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.