Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Anslutning Norsjö stadsnät

För områden som ej är utbyggda Taxa 3

Att ansluta en fastighet till stadsnätet kostar pengar. Grävning, förläggning och etablering av kopplingspunkter, fiber, med mera måste göras oavsett hur många som ansluts i ett område. Därför blir det billigare ju fler som ansluts samtidigt och delar på dessa kostnader. Här erbjuder Norsjö kommun priser enligt självkostnadsprincipen, vilket innebär att du/ni/förening själv står för kostnaden för grävning, lägga ner slang, dra in fiber, teckna markavtal med berörda markägare samt återställa marken. Dock lägst 9000 kronor.

För efteranslutningar inom utbyggda områden Taxa 2

En efteranslutning kan erbjudas till stadsnätets fiberinfrastruktur förutsatt att fastigheten ligger inom ett befintligt fiberutbyggt område. Då till en avgift på 24 000 kronor. Då ingår grävning och förläggning av slang från närmsta kopplingspunkt, inblåsning och svetsning av fiber samt montering av utrustning.

Fastigheter som har slang upp till husvägg Taxa 1

Förutsatt att klar kanalisation för fiber finns hela vägen till fastigheten tas en avgift på 9000 kronor. Med ett flertal förbehåll. Det är väldigt få fastigheter som kan erbjudas denna avgift. Tidigt i utbyggnaden av fibernäten gjordes vissa anslutningar ej kompletta. Avtal och annat skrevs och förbereddes och fiberpar lämnades vid närmsta kopplingspunkt för att underlätta eventuell inkoppling. Det räcker alltså inte att i egen regi gräva ner slang till närmsta brunn och ordna själv för att endast betala 9000 kronor.


Statligt finansierade utbyggnadsprojekt

Områden som ingår i projekt vilka fått finanser för att underlätta utbyggnadskostnader för kommun och medborgare är efter avtalat pris.


Taxa

Ej utbyggt område
Självkostnadsprincipen (> 9000 SEK)

Utbyggt område
24 000 SEK

Tidigare utbyggt och färdig slang till hus
9000 SEK

Statligt finansierade utbyggnadsprojekt
Avtalat

Senast ändrad 3 maj 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.