Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Trafik och gator

Vilka asfaltarbeten är planerade under året? Hur hög får häcken vara vid utfarten? Hur kan blommor höja trafiksäkerheten? Vem ansvarar för skötseln av vägar och gator? Svaren på detta och mycket annat hittar du via menyn till vänster. Här finns också fakta om bland annat namnsättning av gator, var du hittar affischeringstavlor och hur du gör en felanmälan.


Vår ambition är att alltid ha säkra och framkomliga gator och vägar.

För att gator och allmänna platser ska “fungera” även under den mörka delen av dygnet finns gatubelysning. Norsjö kommuns ansvarar för huvuddelen av gatorna och vägarna inom tätorten.

Trafikverket ansvarar för Storgatan och Kusforsvägen, det gäller snöröjning, trafiksäkerhet och underhåll av dessa vägar.


Enskilda vägar

Gatunätet i Norsjö kommun omfattar 24 km gator i tätorterna Norsjö – Bastuträsk. Av dessa är 21 km belagda med asfalt och tre km är grusvägar.

Norsjö kommun ansvarar även för drift och skötsel av 148 km statsbidragsberättigade enskilda vägar. Drift och skötsel av dessa utförs i huvudsak av entreprenörer som arbetar i enlighet med upprättade avtal.

Senast ändrad 12 juni 2024

Sommar 2024 Trafikverket informerar om väg 1008 Kristineberg/Åkroken

Beläggnings- och förstärkningsarbeten på väg 1008 Kristineberg/Åkroken beräknas pågå under perioden 5 juni-29 september Arbetet påbörjas i vägskälet med väg 370. Någon eller några vägtrummor kommer att bytas och vägen dikas längs delar av sträckan.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.