Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Förskola 1-5 år

Förskolan är en pedagogisk verksamhet för barn i åldrarna ett till fem år vars vårdnadshavare arbetar, studerar, är arbetssökanden eller föräldralediga. I förskolan arbetar förskollärare och barnskötare som har i uppdrag att främja barns lärande utifrån de mål och riktlinjer som anges i förskolans läroplan och skollagen.

Förskolan är det första steget i det svenska utbildningssystemet. Förskola erbjuds inom ramtiderna 06:00-18:00. Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande. Förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Barnen ska få möjlighet att lära och utvecklas genom att leka, skapa och utforska -på egen hand, i grupp och tillsammans med vuxna. Att ge barnen omsorg och trygghet är en viktig uppgift för förskolan.

Norsjö kommun har förskolor i Norsjö samhälle, Bastuträsk och Norsjövallen.

Vilka barn får förskola  och annan pedagogisk verksamhet

Vårdnadshavare till barn från ett års ålder kan ansöka om plats på förskola och annan pedagogisk verksamhet i den omfattning det behövs med hänsyn till arbete eller studier eller om barnet har ett eget behov på grund av familjens situation i övrigt.  Vårdnadshavare som är arbetssökande eller föräldralediga enligt föräldraledighetslagen för vård av annat barn, kan från det att barnet fyllt 1 år ansökan om plats på förskola och annan pedagogisk verksamhet under 15 timmar/vecka. Plats skall anordnas inom 4 månader från det att ansökan inkommit.

Asylsökande barn har samma rätt som andra barn att gå i förskolan.

För mer information läs Norsjö kommuns riktlinjer. 

Senast ändrad 10 november 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.