Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Dexter

Dexter – Norsjö kommuns webbaserade IT-lösning för skolors elever, lärare, vårdnadshavare och kontaktpersoner

Grundskolan, Gymnasieskolan och KomVux använder ett administrativt webbaserat stöd eftersom det har uppstått ett större behov av dokumentation utifrån den nya skollagen med bland annat skärpt närvarokontroll på gymnasiet, ökade krav på dokumentation av åtgärdsprogram, individuella studieplaner, resultatuppföljning av nationella prov, betyg och bedömning samt högre krav på det systematiska kvalitetsarbetet.

Dexter som är den webbaserade lösning kommunen har valt, är en molnbaserad tjänst som ger service i skolärenden, alla dagar dygnet runt. Det innebär att den också ger bättre service till föräldrar och elever avseende åtkomst av information om skolan.
För lärarpersonalen ges tillgänglighet till det som idag finns i vårt verksamhetssystem IST/Extens med bland annat klasslistor och betyg. Läraren använder Dexter för schema, betygshantering, individuella studieplaner, närvaroregistrering och mycket mer.

Med inloggning får du som vårdnadshavare/elev information om:

Studieplaner
Schema
Se registrerad närvaro/frånvaro
Möjlighet att via Webben anmäla frånvaro

Det finns även en MobilApp som heter IST Dexter att ladda ner för frånvaroanmälan.

Klicka här för att komma till Dexter på webben. 

Senast ändrad 6 oktober 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.