Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Information om förändrad skolskjuts från och med 2021-12-12

Region Västerbotten har gjort förändringar i den regionala busstrafiken. Från och med 2021-12-12 vilket påverkar eleverna från den 13 december.

Linje 246 tur 04, som Norsjö kommun idag använder för skolskjutstrafik har fått ny tidtabell. Den kommer att avgå från Kvarnåsen 7:25, idag avgår den 7:30.

Linje 27 tur 2702, som Norsjö kommun idag använder för skolskjutstrafik mot Åmliden får ny tidtabell. Den passerar Norsjö ca 13:00. Detta gör att regionens trafik inte är kompatibel med skoltiderna på Norsjöskolan och kommer inte att nyttjas till skolskjuts. För att ombesörja behovet av skolskjuts har Norsjö kommun beslutat att göra en omdragning av linje 246 (Norsjö-Kvarnåsen) med avgångstid 13:30 från Norsjöskolan.

Ny dragning av linje 246 kommer att vara:
Norsjöskolan – Heden – Norsjövallen – Ulriksdal – Gissträsk – Lillholmträsk – Åmliden – Lillraggsjö – Kvarnåsen – Raggsjö – Gårdskläppen – Norsjö.

Bussen kommer inte att passera upp genom byn Heden utan passera nere på stora vägen. Förändring för eleverna som bor in efter byavägen är att avstigningsplats förflyttas till korsningen.

Eleverna som bor i Finnäs kommer att åka anropsstyrd taxitrafik, vilket innebär att vårdnadshavare måste förbeställa hemresan från skolan via Reseservice på telefonnummer: 0771-25 10 20 senast kl. 17:00 dagen före avresa. Det går att beställa för flera dagar samtidigt. Resan måste också avbokas via Reseservice vid sjukdom.

Linje 22 tur 2201, som Norsjö kommun idag använder för skolskjutstrafik har fått ny tidtabell. Bussen kommer att avgå från Skellefteå Busstation 6:30, idag avgår den 6:35.

Linje 22 tur 2204, som Norsjö kommun idag använder för skolskjutstrafik mot Svansele, Gumboda, Kusfors, Båtfors kommer att vara en expressbuss. Den kommer inte att trafikera Svanseleområdet eller Båtfors.

Svanseleområdet får ny anvisad skolskjutstrafik på eftermiddagar. Påverkan sker endast på avresa 15:00 från Norsjöskolan. Övrig skolskjuts är som vanligt.

Elever som skall till Svansele, Svanfors, Petikträsk 15:00 anvisas måndag, tisdag, torsdag samt fredag till taxi från Norsjöskolan. Taxibilarna avgår från simhallens parkering.

Onsdagar hänvisas alla elever i Förskoleklass till och med åk 2 till taxi. OBS! avresetid från Norsjöskolan är då 14:30.

Elever från och med åk 3 hänvisas till buss, linje 22 tur 2204, avresa 15:00 med avstigning vid Kedträskbron för omlastning till taxi.

Elever som ska till Båtfors 15:00 hänvisas till buss, linje 239 tur 07, mot Bastuträsk, men avstigning Långträskkorsingen för omlastning till taxi mot Båtfors via Braxträsk.

Norsjöskolan har alltid personal på plats vid bussarna och de kommer i vanlig ordning att lotsa eleverna från och till rätt buss.

Senast ändrad 22 november 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.