Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Tillgänglighetsredogörelse för norsjo.se och undersidor

Norsjö kommun står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Det här dokumentet beskriver hur webbplatsen uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Vi strävar efter att norsjo.se ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare, oavsett till exempel funktionsnedsättningar och oberoende av vilka hjälpmedel de använder.

Hur tillgänglig är webbplatsen ?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se vilka delar som inte är det under rubriken Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen ?

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, kontaktar Norsjö kommun via e-post: kommunikator@norsjo.se

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är inte förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Otillgängliga delar beskrivs nedan:

Det finns pdf-filer på webbplatsen som inte är tillgänglighetsanpassade.

Det finns både e-tjänster och system, som du når via norsjo.se, som inte uppfyller tillgänglighetsprinciperna när det till exempel gäller tillgänglig kod.

Det finns inbäddade filmer och videoklipp som inte är textade.

Vissa bilder innehåller text vilket gör att användare som behöver anpassa till exempel storleken på texten eller behöver en högre kontrast inte kan ta del av innehållet.

Oskäligt betungande anpassning

Norsjö kommun åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för nedanstående innehåll.

Textning och syntolkning av kommunfullmäktige

Norsjö  kommun kommer inte att genomföra textning eller syntolkning av de kommunfullmäktigesammanträden som kommunen webbsänder och delar via YouTube på kommunens webbplats. Kommunen har inte resurser för att genomföra textning eller syntolkning av långa sammanträden.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning, intern testning, av webbplatsen. Senaste bedömningen gjordes 2022-11-16.

Det här utlåtandet kan komma att förändras.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.