Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Latrinkärl och sopsäckar

Omhändertagande av latrin

Fyllda kärl ska vara väl rengjorda på utsidan och väl tillslutna därefter lämnas till ÅVC Norsjö eller Bastuträsk, kostnad för mottagning av latrin är 1000 kr/kärl inkl. moms.

Kontakta personal vid ÅVC för mottagning – mottagningsavgiften debiteras via den ordinarie renhållningstaxan. Fastigheter som inte betalar grundavgift kan inte överlämna avfall till kommunen.

För latrin som avlämnas till kommunalt omhändertagande får godkända latrinbehållare av engångstyp användas med tät förslutande lock användas, kärlet får väga max 15 kg.

Godkända engångskärl kan ofta köpas i den vanliga byggvaruhandeln. Norsjö kommun säljer också kärl på Knut´n för 200kr/st.

Observera! Latrin får aldrig slängas i mat- eller restavfallet samt att det är förbjudet att lämna tunnor med latrin i naturen, detta kan ge böter för nedskräpning.


Säckavfall

Sopsäckar med restavfall kan lämnas till ÅVC i Norsjö eller Bastuträsk för 200kr/säck. Säckar ska vara hela och väl tillförslutna samt väga max 15kg.

Kontakta personal vid ÅVC för mottagning, mottagningsavgiften debiteras via den ordinarie renhållningstaxan. Fastigheter som inte betalar grundavgift kan inte överlämna avfall till kommunen.

Observera! Det är förbjudet att säckar i naturen, detta kan ge böter för nedskräpning. 

Senast ändrad 27 februari 2024

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.