Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Bredbandsstrategi

Kommunfullmäktige antog 2021 en bredbandsstrategi som ska gälla fram till 2026.

Bredbandsstrategi Norsjö kommun 2022 – 2026 (pdf)


Sammanfattning av bredbandsstrategin

Bredbandsnätet är en samhällskritisk infrastruktur och utgör liksom annan samhällsbärande infrastruktur en viktig förutsättning för att bo, leva och verka i Norsjöbygden. Bredbandsstrategin är en
del i visionsarbetet och beskriver hur stadsnätet ska bidra till visionen Världens bästa vardag.

Stadsnätet och bredbandsverksamheten ska vara ett verktyg för utveckling som ska samverka med, och förstärka, andra insatser som stärker varumärket och bilden av Norsjöbygden.
Norsjö kommun ska vara en aktiv och självständig nätägare som genom strategiska utvecklingsinsatser och samarbeten lokalt, regionalt och nationellt säkerställer stadsnätets täckning, drift och utveckling. Bredbandsstrategin beskriver strategiska utvecklingsområden under perioden 2022 – 2026 och hur insatser inom dessa områden bidrar till ett stadsnät anpassat för ett modernt digitalt samhälle.

För Norsjö kommuns stadsnät är den övergripande målsättningen att vara ett nät med hög anslutningsgrad, robust infrastruktur, rationell drift och kundnytta. Därigenom kan bredbandsstrategins genomförande stärka andra strategier för en bra vardag då den bidrar till att möjliggöra nya sätt att leverera det vardagsnära.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.