Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
En stor sten som är kluven i mitten

Utflyktsmål och strövområden

I Norsjöbygden finns det gott om utflyktsmål och strövområden.


Svansele dammängar

Svansele dammängar är en av Norsjö kommuns vackra naturreservat. Här erbjuds fiske, fågelskådning och även en kortare vandring fram till kortudden på cirka 1,5km.


Romantiska stigen i Bastuträsk

Under 1960-talet skapade friluftsfrämjandet flera vandringsleder omkring Bastuträsk. Nu har samhällsrådet i Bastuträsk återupplivat ”romantiska stigen”. Romantisk stigen går längs en vacker natur, med kulturmarker och rullstensåsar, formade av istiden. Stigen är c:a 5 Km och passerar bland annat Stor-stavträsket och Lill-Räveln, det finns även en rastplats där ni kan göra upp eld och grilla en Bastuträskkorv. Stigen startas eller avslutas vid slutet av Skolgatan (mot Norsjö).

Här finns mer information och en karta över Romantiska stigen. 


Storsten i Kvarnåsen

Strax söder om Kvarnåsen i Norsjö kommun hittar du Storsten. Stenen med cirka 10 meters höjd och en omkrets på 30 m är verkligen värd ett besök. Det här är ett perfekt utflyktsmål för barnfamiljer då vandringen dit inte är speciellt lång.

Så här hittar du till Storsten:
Strax söder om Kvarnåsen finns en skylt där det står Skidstugan Stenabäck. Sväng in på skogsbilväg mitt emot skidstugan och kör förbi några långsmala tjärnar på vänster sida. Håll uppsikt efter skylt Storsten på höger sida och stanna där. Följ stig, snittslad med röda band, ca 700 m upp mot sjön.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.