Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Solsidans förskola

Solsidans förskola har sin verksamhet i centrala Norsjö.

För oss på Solsidan är det viktigt med ett gott bemötande och att barnen känner trygghet till både miljön samt personalen. När barnen är trygga blir de nyfikna och kan börja utvecklas socialt, emotionellt och intellektuellt. Vi lägger även stort fokus på att det alltid ska finnas utrymme för glädje och humor.

Vi tror på ett utforskande arbetssätt, som utmanar barnens nyfikenhet och bidrar till att det blir roligare att lära tillsammans med andra barn och vuxna. Vi gör därför upptäcktsfärder både inomhus och utomhus.

Vår utemiljö består av en stor gård med öppna ytor med god överblick. Vi har gungor, rutschkanor, klätterställningar, sandlådor, pulkbacke, lekstuga, stora gröna ytor, asfalterad väg, två stora lekbilar och ett stort utbud av leksaker, cyklar och vinterutrustning.

Förskolan ligger nära skog och natur men ändå centralt där vi har tillgång till: simhall, bibliotek, sporthall/fotbollstält/ishall, folketshus (bio/teater). Vi gör många utflykter till ovannämnda, och försöker ta till vara på de små ”äventyr” närmiljön bjuder oss på.

Inomhus har vi stora och ljusa lokaler. De består av ett stort matrum/allrum, målarrum med fönster (för god insyn), ett stort lekrum/vilorum, två små lekrum och en lekhörna. En stor och rymlig toalett med två toaletter.

Vi har ett serveringskök som gör frukost och mellanmål. Lunchen kommer från kommunens storkök.

Avdelningar

Spelevinken

Filuren

Spjuvern

 

Välkommen till Solsidans förskola!

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.