Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Måltider i äldreomsorgen

Måltiden är en del av omsorgen för dig som är äldre. På de äldreboenden som drivs av kommunen lagas enklare måltider såsom frukost och fika. Övrig mat levereras varm till äldreboendena i Norsjö samhälle från kommunens kök Storstrålens kök, två gånger per dag. Undantaget är Bäckgården i Bastuträsk.

Om du inte själv kan laga din mat hemma kan du få varm mat distribuerad till det egna hemmet om du bor i närheten av Norsjö eller Bastuträsk samhälle. Bor du ute i någon by kan man beviljas kalla matlådor som hemtjänsten levererar hem till dig. Kontakta äldreomsorgens biståndshandläggare för ansökan.


Matsedel för äldreomsorgen

Meny vecka 16:

Måndag 19/4

Lunch: Blodpudding/pölsa, potatis, vitsås, vitkålssallad
Middag: Hovmästarbiff, stuvad blomkål, potatis

Tisdag 20/4

Lunch: Pastasås med lax, pasta, sallad
Middag: Blöta med revben. Matlåda: Pölsa
Efterrätt: Morotskaka

Onsdag 21/4

Lunch: Pizza, vitkålssallad
Middag: Raggmunkar med stekt bacon, veckosallad

Torsdag 22/4

Lunch: Krämig kyckling wok, ris/potatis
Middag: Inlagd sill med kall sås, ägg, potatis
Efterrätt: Fruktsoppa

Fredag 23/4

Lunch: Fåraherdens paj, sallad
Middag: Köttkorv med senapssås, solskensmos, vitkålssallad

Lördag 24/4

Lunch: Torsk Bordelaise, potatis, rivna morötter
Middag: Järpar med paprikasås, potatis/ris, sallad

Söndag 25/4

Lunch: Skinklåda, potatis
Efterrätt: Kladdkaka med vispad grädde
Middag: Örtagårdsstek med gräddsås, potatisgratäng, kokta grönsaker


Meny vecka 17:

Måndag 26/4

Lunch: Lasagne, råkost
Middag: Viltsoppa, Frukt

Tisdag 27/4

Lunch: Risgrynsgröt, pålägg, ägg
Middag: Kycklingfilé med mild currysås, ris, sallad

Onsdag 28/4

Lunch: Annas fisk, potatis, gröna ärtor
Middag: Kalops, potatis, vitkålssallad

Torsdag 29/4

Lunch: Varmkorv, potatismos, råkost
Middag: Syltefläsk med morotsstuvning, potatis
Efterrätt: Nyponsoppa med grädde

Fredag 30/4 VALBORG

Lunch: Köttbullar, stuvade makaroner, sås, sallad
Middag: Janssons frestelse, riven morot

Lördag 1/5 FÖRSTA MAJ

Lunch: Fylld frukostkorv, potatismos, sallad
Middag: Karré, rotfruktsgratäng
Efterrätt: Pannacotta

Söndag 2/5

Lunch: Tunna pannkakor, grädde, riven morot
Middag: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis, kokta grönsaker
Efterrätt: Glassbägare


Meny vecka 18:

Måndag 3/5

Lunch: Korv Stroganoff, ris/potatis, sallad
Middag: Pölsa, potatis, råkost

Tisdag 4/5

Lunch: Fiskburgare med dressing, potatismos, sallad
Middag: Bruna bönor, stekt fläsk/korv, potatis, rivna morötter

Onsdag 5/5

Lunch: Pasta och kycklinggratäng, kokta grönsaker
Middag: Äggakaka, veckosallad

Torsdag 6/5

Lunch: Viltsoppa, ostsmörgås, Frukt
Middag: Fläskköttgryta, ris, sallad

Fredag 7/5

Lunch: Pytt i panna, ägghalva, sallad
Middag: Torsk Benedictine, potatis, rivna morötter

Lördag 8/5

Lunch: Prinskorv med senapssås, potatismos, kokta grönsaker
Middag: Grekiska biffar med gräddsås, potatis, sallad

Söndag 9/5

Lunch: Crepes med skinkfyllning, veckosallad
Efterrätt: Fruktcocktail med grädde
Middag: Fläskkarré med god sås, stekt potatis, kokta grönsaker


Meny vecka 19:

Måndag 10/5

Lunch: Potatis och köttfärsgratäng sallad
Middag: Panerad sill, potatis, löksås, gröna ärtor

Tisdag 11/5

Lunch: Tonfisksås, pasta, sallad
Middag: Fläsksås, potatis, kokta grönsaker

Onsdag 12/5

Lunch: Pannkaka, riven morot
Middag: Köttsoppa med klimp, Frukt

Torsdag 13/5 KRISTIHIMMELSFÄRDSDAG

Lunch: Matjessill, potatis, ägg, gräddfilssås
Middag: Fläskfilé, grönpepparsås, rotsaksgratäng
Efterrätt: Glassbägare

Fredag 14/5

Lunch: Kasslergryta, ris/potatis
Efterrätt: Rulltårta
Middag: Stekt falukorv, stuvade makaroner, rivna morötter

Lördag 15/5

Lunch: Potatisbullar, vitkålssallad
Middag: Stekt lax med kall sås, potatis, kokt broccoli

Söndag 16/5

Lunch: Kalvsylta med rödbetssallad, potatis
Efterrätt: Fruktkräm med gräddmjölk
Middag: Köttbullar med gräddsås, potatis, sallad


Meny vecka 20

Måndag 17/5

Lunch: Köttfärssås, spaghetti, sallad
Middag: Laxpudding, skirat smör, gröna ärtor

Tisdag 18/5

Lunch: Kycklingnuggets, ris/potatis, sötsur sås, veckosallad
Middag: Viltsoppa
Efterrätt: Paj med vaniljsås

Onsdag 19/5

Lunch: Potatispalt, rivna morötter
Middag: Korv a la Vinkelbo, potatismos, sallad

Torsdag 20/5

Lunch: Broccoligratinerad fisk, potatis, sallad

Middag: Biff Lindström, potatis, kokta grönsaker

Fredag 21/5

Lunch: Kalops, potatis
Middag: Kokt skinka, legymsallad, potatis
Efterrätt: Nyponsoppa

Lördag 22/5

Lunch: Frukostkorv, stuvad potatis, kokta grönsaker
Middag: Inkokt lax kall sås, potatis
Efterrätt: Fruktsallad med grädde

Söndag 23/5

Lunch: Ost- och skinkpaj, sallad
Middag: Schnitzel med bearnaisesås, potatis, sallad


Meny vecka 21:

Måndag 24/5
Lunch: Skinksås, pasta, kokt broccoli
Middag: Fläskpannkaka, rivna morötter

Tisdag 25/5

Lunch: Leverbiff med gräddsås, potatis, vitkålssallad
Middag: Fisk med frasigt täcke, potatis, sallad

Onsdag 26/5

Lunch: Ugnsstekt korv, potatismos, senapssås, veckosallad
Middag: Dillkött, potatis, kokta grönsaker

Torsdag 27/5

Lunch: Hedvigsoppa
Efterrätt: Paj med vaniljsås
Middag: Kroppkakor, riven morot

Fredag 28/5

Lunch: Kycklinggryta / Kycklingsallad, mjukt bröd, dressing
Middag: Crepes med skinkfyllning, sallad
Efterrätt: Fromage

Lördag 29/5

Lunch: Fiskbullar i dillsås, potatis, rivna morötter, Frukt
Middag: Kåldolmar med gräddsås, potatis, kokta grönsaker

Söndag 30/4 MORSDAG

Lunch: Skink och blomkålsgratäng, potatis
Middag: Stek, svampstuvning, potatis, kokta grönsaker
Efterrätt: Tårta


Meny vecka 22:

Måndag 31/5
Lunch: Orientalisk färsgryta, pasta
Middag: Solstrålens fiskgratäng, potatis, kokt broccoli

Tisdag 1/6

Lunch: Potatisbullar, veckosallad
Middag: Köttfärssoppa, frukt

Onsdag 2/6

Lunch: Viltskavsgryta, ris/potatis, sallad
Middag: Köttbullar, stuvade makaroner, kokta grönsaker

Torsdag 3/6

Lunch: Kycklingpytt vitlöksdressing sallad

Middag: Fläsklägg, potatismos, senapssås, kokta grönsaker

Fredag 4/6

Lunch: Ajvarfisk Potatis Gröna ärtor

Middag: Kryddig korvgryta, potatis, sallad

Lördag 5/6

Lunch: Kalvsylta, morotsstuvning, potatis
Middag:

Kasslergratäng (typ) Flygande jakob, Ris och Sallad
Efterrätt: Glassbägare

Söndag 6/6 NATIONALDAGEN

Lunch: Stekt Korv, stuvade makaroner, riven morot
Middag: Stekt Lax med Dillsås, Potatis, Kokta grönsaker


Meny vecka 23:

 Måndag 7/6
Lunch: Krämig kycklingwok med ris/potatis

Middag: Köttfärsbiff, stuvad blomkål, potatis

Tisdag 8/6
Lunch: Panerad fisk, potatis, spenatstuvning, sallad
Middag: ?

Onsdag 9/6
Lunch: Varmkorv med Potatismos och Råkost

Efterrätt: Paj med vaniljsås

Middag: Raggmunkar, stekt bacon, veckosallad

Torsdag 10/6
Lunch: Hamburgare med tillbehör

Middag: Inlagd sill, kall sås, potatis
Efterrätt:  Rulltårta

Fredag 11/6

Lunch: Chicken Nuggets, Sötsur sås, Ris/Potatis, Kokta grönsaker

Middag: Köttkorv, solskensmos, senapssås, sallad

Lördag 12/6

Lunch: Torsk Bordelaise, potatis, riven morot
Middag: Järpar, paprikasås, ris/potatis, sallad

Söndag 13/6

Lunch: Kesolåda med skinka, Potatis, Råkost

Efterrätt:  Kladdkaka med vispgrädde
Middag: Porterstek (eller annan stek), Potatis, Kokta grönsaker

Senast ändrad 3 maj 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.