Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Tempus

Till föräldrar med barn i förskola, familjedaghem och fritidshem

Norsjö kommun använder Tempus Nuddis™ som system för närvaroregistrering i barnomsorgsverksamheten. Med hjälp av informationen från Nuddis kan rektorerna planera verksamheten och fördela resurser på bästa sätt vilket leder till mer tid och resurser för pedagogik och omsorg.

Tempus Nuddis™ är framförallt enkelt att använda. Föräldrar och barn registrerar ankomst genom att hålla upp en liten plastbricka framför en läsare och hör sedan en kort ljudsignal som markerar och registrerar ankomst. I slutet av dagen registrerar barn och föräldrar hemgången på samma sätt. Föräldrarna betalar sedan för exakt den tid barnet varit på förskolan eller familjedaghemmet.

Barnen får egna personliga nyckelringshållare och de tycker själva att det är en rolig aktivitet att nudda in och nudda ut.

Vid fritidshemmen finns touchskärmar istället för plastbrickor för in- och utnuddning men tekniken är densamma.

 

Att lägga in ditt barns schema i Tempus

Vårdnadshavare går in på www.tempushome.se och klickar på länken /texten/knappen ”Ansök om konto”. Där skriver ni in era uppgifter och barnet/barnens personnummer.

När ni har ansökt om ett konto får ni ett mail med era inloggningsuppgifter. Byt gärna lösenord första gången ni loggar in.

När ni har fått era inloggningsuppgifter går ni in på:

www.tempushome.se

Lägg in erat/era barns schema på Tempus och anmäl barnets frånvaro. Ni kan också lägga in kommentarer som till exempel att barnet/barnen hämtas en annan tid, ska följa kompis hem eller liknande. Det är bra för personalen att ha så mycket information som möjligt om barnens ankomst och hemgång.

Taxan för Nuddis hittar du under “Förskola och barnomsorg” där finns en underrubrik  Avgifter Barnomsorg.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.