Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Tempus

Till föräldrar med barn i förskola familjedaghem och fritidshem

Norsjö kommun använder Tempus Nuddis™ som system för närvaroregistrering i barnomsorgsverksamheten. Med hjälp av detta kan verksamheten planeras på ett bra sätt och leder till mer tid och resurser för pedagogik och omsorg.

Tempus Nuddis™ är framförallt enkelt att använda. Föräldrar och barn registrerar ankomst genom att hålla upp en liten plastbricka framför en läsare och hör en kort ljudsignal som markerar och registrerar ankomst och gör likadant vid hemgång. Föräldrarna betalar sedan för exakt den tid barnet varit på förskolan eller familjedaghemmet.

Barnen får egna personliga nyckelringshållare och de tycker själva att det är en rolig aktivitet att nudda in och nudda ut.

Personal och rektorer använder informationen för att bättre planera sin verksamhet och hur resurser ska fördelas.

Vid fritidshemmen finns touchskärmar istället för plastbrickor  att finnas för in- och utnuddning men tekniken är densamma.

Föräldrar går alltså in på www.tempushome.se och klickar på länken /texten/knappen ”Ansök om konto”. Där skriver ni in era uppgifter och barnet/barnens personnummer.

Ett mail skickas till er efter att ni har ansökt om ett konto och då får ni era inloggningsuppgifter, men byt gärna lösenord första gången ni loggar in.

När ni har fått era inloggningsuppgifter går ni igen in på:

www.tempushome.se

Lägg in erat/era barns schema, och anmäl även  frånvaro. Ni kan också lägga in kommentarer som t ex att barnet/barnen hämtas en annan tid, ska följa kompis hem eller liknande. Det är bra för personalen att få all upplysning de kan få.

Taxan för Nuddis hittar du under “Förskola och barnomsorg” där finns en underrubrik  Avgifter Barnomsorg.

Senast ändrad 18 augusti 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.