Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Förhandsbesked

Om du tänker bygga fritidshus, bostadshus eller industribyggnad i ett område som kommunen inte har någon detaljplan för, bör du börja med att ansöka om förhandsbesked. Förhandsbesked innebär att miljö- och byggnämnden prövar om du kan få bygga på den önskade platsen. Om du får ja i ditt förhandsbesked och lämnar in ansökan om bygglov inom två år, får du också ja till bygglov. Du får inte börja bygga innan du fått ditt bygglov. Om du får ja i ditt förhandsbesked måste du betala en avgift till kommunen enligt plan- och bygglovstaxan som är fastställd av kommunfullmäktige. Du ansöker om förhandsbesked skriftligt. Blanketten hittar du genom att klicka på länken till höger.

Det här ska finnas med i din ansökan :

  • Fastighetsbeteckning
  • Ditt namn, adress och telefon (dagtid)
  • En beskrivning av vad du vill bygga och hur vatten och avlopp ska ordnas
  • En karta i mätbar skala, gärna med skalan 1:1000,Det betyder att 1 mm på kartan är 1 meter i verkligheten. Kartan ska visa var byggnaden och tillfartsväg till byggnaden ska vara placerade.
  • Ett foto eller någon annan slags bild som visar hur byggnaden ska se ut.

 

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.