Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Stipendier och priser

Ett stipendium är en gåva, som delas ut till en person, grupp eller organisation för att stödja dennes eller deras gärningar. Stipendier delas oftast ut för att täcka framtida kostnader eller som pris för särskilda insatser som man gjort på ett visst område.

I Norsjö kommun finns ett antal olika stipendier och priser som kommunen delar ut. Det kan vara priser som du själv kan nominera till och priser som kommunen tar beslut om.

Ambassadör för Norsjö kommun

Ambassadören ska främja Norsjö kommuninvånares intressen och verka för goda förbindelse. Läs mer under fliken “Norsjöambassadör” till vänster.

Näringslivspriset

Priset delas ut till ett företag i kommunen, som med hänsyn till sina resurser gjort särskilt goda insatser. Utmärkelsen delas generellt ut i samband med Stoorfesten på hösten.

Alm-medaljen

Delas ut till en individuell idrottsprestation med speciellt utmärkande karaktär. Kan även tilldelas person som utgör en del av en lagsport. Utdelas av allmänna utskottets ordförande vid lämpligt tillfälle året efter aktuellt verksamhetsår. Detta kan innefatta t.ex. Nationaldagen, gala, evenemang eller kommunfullmäktiges sammanträde. Tillfället bestäms i samråd med mottagaren. Nomineringar till Alm-medaljen kan komma från medborgare, Norsjö kommuns medarbetare eller från förtroendevalda. Alm medaljen utdelas endast vid särskilda idrottsprestationer.

Ledarstipendiet – jämna år

Bidraget avser att hedra en god eller goda insatser bland föreningsledare. Sökande förening skall uppfylla grundnormerna.

Kommunstyrelsen har att fördela 5 000 kronor vartannat år
Kommunstyrelsen utser en, två eller tre stipendiater.

Stipendiets storlek är 5 000 kronor, alternativet 2×2 500 kronor eller 3×1 665 kronor.

Kommunstyrelsen äger rätten att utanför inkomna ansökningar själv utse vem eller vilka som skall erhålla stipendiet. Utmärkelsen utdelas vid kommunfullmäktiges sista sammanträde varje år.

Kulturstipendium – udda år

Norsjö kommun delar vartannat år ut ett kulturstipendium på 6000 kr för att hedra goda kulturinsatser inom kommunen. Målgruppen är enskilda personer, grupper, föreningar och organisationer.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.