Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Separation, skilsmässa

Familjerådgivning

Familjerådgivningen hjälper makar, sambor och familjer som har problem och svårigheter i sina parförhållanden eller andra nära relationer och funderar på att skiljas/ gå skilda vägar. Ta gärna  kontakt med familjerådgivningen i Skellefteå kommun.

Skilsmässa – att gå skilda vägar

Om man har bestämt sig för att gå skilda vägar, oavsett om man är gift eller sammanboende, följer ofta en kaotisk tid där många praktiska beslut ska tas, i synnerhet om det finns barn i familjen. Skilsmässa eller separation där barn är inblandade kan ibland leda till konflikter t ex om boende och umgänge. Om föräldrarna inte kan komma överens finns det stöd och hjälp att få från familjerätten för att komma vidare.

Om man har hemmavarande barn under 16 år eller om en av parterna inte vill skiljas, får man alltid betänketid. Om man inte har hemmavarande barn under 16 år och man gemensamt ansöker om skilsmässa kan tingsrätten meddela dom så snart som möjligt.

 

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.