Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Matavfallspåsar

I Norsjö valde vi att använda papperspåsar till vårt matavfall då vi inte vill bidra med att sprida plast i naturen. Varken bioplastpåsen eller majspåsen bryts ner ordentligt när matavfallet rötas och omvandlas till biogas, även om påsarna sägs vara komposterbara.


Startpaket

Vid utplacering av det svarta kärlet kommer ett startpaket med (detta hittar du inuti kärlet) speciellt framtagna matavfallspåsar (ungefär en årsförbrukning) tillsammans med en plasthållare att ställa påsen i.


Du som kund får matavfallspåsar gratis. Avfallspåsen ska alltid ställas i påshållaren och plattas ut ordentligt över botten.

Viktigt är att endast använda dessa speciellt framtagna matavfallspåsar till matavfallet och inte vilken papperspåse som helst. De är komposterbara och godkända för en kravcertifierad rötningsprocess.

Din matavfallspåse bör bytas ut var tredje dag för att hålla sig fräsch, fyll inte påsen över den streckade linjen.

Var kan jag hämta matavfallspåsar?

När dina papperspåsar börjar ta slut finnas de att hämta på

  • Våra återvinningscentraler i Norsjö och Bastuträsk.
  • ICA Supermark Norsjö
  • Coop Norsjö
  • ICA Nära Björks Lanthandel, Kusfors 33.
  • Handlaren Bastuträsk
  • I miljövagnarna

Bor du i lägenhet får du matavfallspåsar av hyresvärden eller bostadsrättsföreningen.

 

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.