Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

För dig som medarbetare

Från den 29 september gäller följande:

  • Norsjö kommun kommer att fortsätta begränsa resandet när det går. För resor i arbetet utanför kommunen gäller chefs godkännande.
  • Från den 29 september tar Folkhälsomyndigheten bort rekommendationen att de som har möjlighet ska jobba hemifrån. För dig som anställd av Norsjö kommun ser vi fortsatt möjlighet till distansarbete, men det sker i samråd med din chef och med hänsyn tagen till verksamhetens behov. Norsjö kommun håller på att se över hur riktlinjerna kring distansarbete kan komma att se ut framöver. Återgången kan också vara successiv under de närmaste månaderna.
  • Den som är anställd inom vård och omsorg på Norsjö kommun ska följa rutinerna som Vårdhygien Västerbotten har utarbetat. Personal som arbetar inom vård och omsorg ska alltid arbeta enligt basala hygienrutinerna. Genom att arbeta enligt basala hygienrutiner skyddar vi både de vi hjälper och oss själva.
  • Om du har lättare förkylningssymptom och har den typ av arbetsuppgift som kan göras hemifrån – och du anser att du är tillräckligt pigg för att jobba – ta kontakt med din chef för dialog.

 

Här finns samlad information om vad som gäller från den 29 september. 

 

Tillfälliga coronaregler upphör 1 oktober 

Från och med 1 oktober upphör flera tillfälliga ersättningar som regeringen infört under pandemin. Det gäller bland annat ersättning för karens, riskgruppsersättning och ersättning för sjuklönekostnader.

Regeringen tar även bort undantaget som gällt för läkarintyg. Det innebär att du som är anställd kommer behöva visa läkarintyg för din arbetsgivare dag 8 i sjuklöneperioden och för Försäkringskassan dag 15 när du ansöker om sjukpenning. Detta gäller om din första sjukdag är 1 oktober 2021 och senare.

På Norsjö kommuns intranät finns mer information till medarbetare.

Senast ändrad 29 september 2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.