Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Regler och avgifter

Här hittar du regler och avgifter för kulturskolan. Du betalar för kulturskolan varje termin. Kom ihåg att tala om i god tid när eleven vill sluta spela.

Anmälan gäller hela läsåret

Elev som ej önskar fortsätta med undervisningen måste meddela detta senast en månad efter skolstart. I annat fall kommer faktura på terminsavgift att skickas ut.

Avgifter

Musik
600 kr/termin per barn

Hyra instrument
100 kr/termin

Orkester
200kr/termin per barn

Körsång
200kr/termin per barn

Dans
600 kr/termin per barn

Teater
600 kr/termin per barn

Hyra instrument

Det finns möjlighet att hyra en del instrument, bland annat blåsinstrument. Kontakta kulturskolan för mer information.

Keybord, gitarr, slagverk

De senaste åren har intresset för dessa instrument varit av en sådan omfattning att de elever som anmäler sig på dessa instrument får vara beredd på att undervisningen kan komma att bedrivas i grupp.

Sång

I mån av plats kan man kombinera att spela ett instrument, men även vara med i sångverksamheten. Om man väljer att både spela ett instrument och sjunga i grupp, betalar man bara avgift för instrumentkursen.

Hemuppgifter och övning

Ingen kan lära sig att spela ett instrument enbart på en 20-minuters- lektion i veckan. Därför får eleven nästan alltid hemuppgifter. En positiv inställning från föräldrar och syskon till elevens musicerande i hemmet kan inte nog överskattas.

Spelbok

Eleven får själv bekosta den spelbok som respektive lärare anser lämplig. Varje elev bör dessutom till varje lektion ta med en pärm där lösa blad kan förvaras.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.