Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Kabel-TV

Kabel TV-nätet i Norsjö tätort ägs av Norsjö kommun. Sappa distribuerar TV-kanaler i nätet. Sappa har avtal direkt med slutkunder och fastighetsägare för TV-utbudet. I hyreslägenheter med kabel-TV ingår ofta ett analogt basutbud i hyran.

De flesta TV-apparater kan ta emot kabel-TV analogt direkt via antennuttaget. För kanalplan, se meny till vänster.

SVT1, SVT2, TV4, SVT 24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4 och TV6 sänds fritt och kan tas emot digitalt utan extra kostnad.

Digital TV ger bättre bild och ljud än analog TV. Vissa kanaler sänds också i HD-kvalitet och ger då den bästa bilden.

För att ta emot kabel-TV digitalt krävs att en TV har en inbyggt mottagare (DVB-C) eller en digitalbox.

Äldre TV-apparater hanterar endast analog TV men kan med hjälp av en digitalbox visa digital tv.


Felanmälan kabel-TV

Vid fel på TV-sändningarna ring Sappas felanmälan 0774-444 744

Ska du gräva, spränga eller fälla träd intill våra ledningar? Då ska du i innan grävstart begära kabelanvisning på ledningskollen. Detta för att du inte ska gräva av markförlagd kabel av misstag. Om du inte begär kabelanvisning och gräver av kabeln eller på annat sätt skadar den får du stå för samtliga kostnader för kommande reparationer. Kabelanvisning via ledningskollen är gratis.

Senast ändrad 10 november 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.