Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Olika avfallskärl

En- eller tvåbostadshus

Bor du i en- eller tvåbostadshus har du fått ett nytt avfallskärl som tar emot matavfall och restavfall separat från varandra. Det gröna 120, 190 eller 370 liters kärlet kommer att bytas ut till ett svart 240 liters kärl. I det svarta kärlet finns det två fack, ett för matavfall märkt med en äppelskrutt och ett för restavfall märkt med en avfallspåse.

Detta svarta tvådelade kärlet rymmer totalt 240 liter, 140 liter till restavfallet och 100 liter till matavfallet.

Det nya svarta avfallskärlet tar emot både ditt matavfall och ditt restavfall separerat från varandra i två olika fack.

Det är i det mindre facket som är markerat med en äppelskrutt du slänger ditt matavfall. Där är kärlet också försett med en liten ”frys- och torkhylla” att först ställa matavfallspåsen på, när du vid nästa tillfälle kommer ut med ditt matavfall lyfter du ner påsen från hyllan och ställer dit nästa påse.

Botten på matavfallssidan är också försedd med ett galler som hjälper till att motverka att matavfallspåsarna fryser fast. Detta galler kan vikas upp och ner, det ska dock alltid vara nere, du viker upp när du ska rengöra kärlet för att komma åt att rengöra botten.

De små hålen på sidan av kärlet är till för ventilation.

Kärlet är framtaget av återvunnen plast.

Behöver du mer utrymme till ditt restavfall kan du beställa till ett 190 liters kärl. Kontakta oss så hjälper vi dig!


Flerfamiljshus

Bor du i ett flerfamiljshus har ditt bostadshus ett eller flera bruna kärl till matavfallet, dessa står placerade på gården eller i ett miljörum.

Vid eventuell utflytt lämnar du resterande matavfallspåsar samt hållare till nästa hyresgäst. Hållaren till matavfallspåsen tillhör lägenheten.


Fritidshus

Information för dig som bor i fritidshus kommer inför säsongen 2023.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.